Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.802
% 0.78
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.802
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Milyarderlerin Tercihi Ne? Altın, BTC ve Bu Altcoin’ler Listede!

Bundan yıllar önce, günümüz milyarderlerinden Warren Buffet ilk Coca-Cola hissesini satın aldı. Bu yatırım tercihi 1987 borsa çöküşünden kısa bir süre sonra, 1988’de gerçekleşti. Buffet bu dönemde 592,5 milyon dolar karşılığında yaklaşık 226,8 milyon Coca-Cola hissesi satın aldı. Bu yazıda, on yıllar sonrasını öngören milyarderlerin son yıllarda nelere yatırım yaptıklarına bakalım. Altın, Bitcoin ve bazı altcoin’ler ilk sıralarda yer alıyor.

Kevin O’Leary: Ethereum (ETH), Solana (SOL) ve Polygon (MATIC)

Girişimci programı Shark Tank sunucusu Kevin O’Leary’nun portföyü kripto para ağırlıklı. Ünlü milyarder yakın tarihli açıklamalarında “büyük” bir sermaye dalgasının kriptoları zirveye taşıyacağını söyledi. O’Leary’nin son zamanlarda öne çıkardığı kripto paralar Bitcoin, Ethereum, Solana ve Polygon’u içeriyor. Coinmuhendisi.com olarak ünlü milyarderin beklentilerini bu makalede aktardık.

Beeland Rogers: Altın ve gümüş

Singapur merkezli Amerikalı bir yatırımcı ve finansal yorumcu olan Beeland Rogers, değerli metalleri tercih ediyor. 10 senede %4200 gibi inanılması güç bir getiri sağlayan meşhur quantum fonunun kurucusu, daha fazla gümüş satın alacağını söylüyor. Ancak Rogers altın ve gümüş satın almak için biraz daha bekleyecek. Büyük bir çöküş bekleyen milyarder gümüş fiyatları daha da düştüğünde, “muhtemelen alacağım” dedi.

Warren Buffet, gayri menkullere yatırım yapıyor

Yüzyılın en başarılı yatırımcılarından biri olan Warren Buffet, kripto karşıtı kimliği ile bilinmektedir. Ünlü milyarder Apple ve Coca-Cola hisselerinin ilk en büyük yatırımcılarından. Buffet’in seçimine gelince, kripto paralar yerine emtia odaklı bir portföy görüyoruz. Bu arada, son aylarda tüm çiftliklerin ve dairelerin %1’i için bir Bitcoin’e 25 dolar harcamaktansa 25 milyar dolar harcamayı tercih edeceğini söyledi. Buffet’a göre, konut kompleksleri ve çiftlikler, diğer mülk türlerinden daha fazla yatırım aracı olarak daha mantıklı.

Bill Gates, yatırımlarını altın yerine tarım arazilerine yoğunlaştırıyor

Tüm parasını teknolojiden kazanmasına karşın, Microsoft’un kurucusu ve dünyanın en zengin dördüncü insanı olan Bill Gates, son zamanlarda tarımsal mülklere ilgi duymaya başladı. Kuzeydoğu Amerikalı patates yetiştiricisi Campbell Farms, Gates’e Kuzey Dakota bölgesinde 2.100 dönümlük arazi sattı. Bu satın alma ile Gates 270.000 dönüm tarım arazisine sahip. Raporlara göre, Gates zaten Amerika’daki en fazla tarım arazisine sahip ve tanınmış girişimcinin satın almalarını artırmaya devam etmesi bekleniyor.

Thomas Peterffy: Bu seviyeden yüklü miktarda Bitcoin satın alacak

Son olarak, Interactive Brokers’ın kurucusu Thomas Peterffy’in yakın tarihli açıklamalarına bakalım. Macar asıllı Amerikalı milyarder, yasadışı faaliyetleri teşvik etmeleri nedeniyle kripto paralarda büyük bir çöküş bekliyor. Milyarderin bu tahminleri özellikle ABD hükümetinin kripto para birimlerini doğrudan yasaklaması ihtimaline dayanmaktadır. Thomas Peterffy yine de, Bitcoin’in fiyatı 12.000 dolara düşerse daha fazla satın alacağını söylüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir