Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.681
% 0.79
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.681
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Milyarder Mark Cuban, Elon Musk’a Fikir Verdi

Net serveti 5 milyar dolara yakın olan Mark Cuban, Elon Musk‘a yeni bir gelişme önerisinde bulundu.

Sosyal medya platformu Twitter’ın, Elon Musk’ın eline geçmesiyle birlikte yeni konular gündeme geliyor. Twitter’ın daha güvenilir ve daha özgün olması gerektiğini savunan Musk, Birdwatch adlı bir uygulamayı başlattı. Ayrıca bir diğer gelişme olarak, mavi tik almak isteyenlerden aylık 8 dolar ücret alınacağını belirtti. Tüm bu gelişmeler, topluluk tarafından eleştirileri de beraberinde getirdi. Jack Dorsey, Twitter‘ın artık Facebook‘a benzediğini ima eden bir paylaşım yaptı. Yaşanan gelişmelere Mark Cuban da dahil oldu.

Elon Musk, Mark Cuban’ın Fikrini Beğenmedi

Twitter’ın yeni güncellemeleri ve geliştirme çalışmalarına topluluğun tepkisi artıyor. Mavi tik kullanımına aylık 8 dolar ücret getirilmesiyle başlayan süreç, Birdwatch sistemiyle körüklendi. Birdwatch, sosyal medya platformundaki yanlış bilgilendirmeyi ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Community Notes adıyla sistemi duyuran Musk, bu sayede istenmeyen paylaşımların önüne geçmeyi hedefliyor. Yeni sistem topluluğa, başkalarının yaptığı paylaşımlara not ekleme imkanı verecek. Amerika’da denenmeye başlayacak ve başarılı olursa küresel çapta kullanılacak.

Yeni sistemi mavi tik ile birlikte değerlendiren Mark Cuban, Musk’a bir öneride bulundu. Cuban, bu sisteme aktif katılan ve doğru katkıyı verenlerin mavi tik kullanımına ücretsiz erişmesini önerdi. Ancak bu öneri Musk tarafından kabul edilmedi. Musk, 8 dolar ücreti herkesin ödemesi gerektiğini belirtti.

Mark Cuban, Musk‘ın kabul etmemesine senin işin ve senin kararın diyerek olaya noktayı koydu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir