Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.910
% 2.31
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.910
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

MicroStrategy , Bitcoin Yatırımlarını Göz Önüne Alarak Hisse Fiyatında Artış Bekliyor !

Benchmark’a göre, MicroStrategy ‘nin Bitcoin varlıkları 11 milyar doları aştı ve şirketin hisseleri, Bitcoin alan kurumsal firmaların talebinden ve Bitcoin yarılanmasından kazanç sağlayabilir.

Yatırım bankası Benchmark’ın analizine göre, MicroStrategy hisseleri, Bitcoin alım yazılımı sağlayıcısının kurumsal talepten ve Nisan ayındaki yarılanma etkinliğinden kaynaklanacak büyük kazançlara hazır olduğu için 990 dolarlık bir hedef fiyatla “al” tavsiyesi alıyor.

Benchmark’ın kıdemli analisti Mark Palmer, 27 Şubat tarihli bir araştırma raporunda MicroStrategy’nin (MSTR) yatırımcılara, yaklaşan Bitcoin yarılanması konusunda “zamanında bir hamle” yapma fırsatı sunduğunu belirtti. Şirketin Bitcoin varlıklarının 11 milyar doların üzerine çıkmış olduğunu belirtti.

“MSTR için belirlediğimiz fiyat hedefi, Bitcoin’in 2025 yılının sonunda 125.000 doları bulacağı varsayımımıza dayanmaktadır.”

Palmer, yeni ABD spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler) tarafından tetiklenen Bitcoin’e olan artan talebin de MicroStrategy’nin hisse fiyatını destekleyeceğini öngördü.

26 Şubat’ta, Grayscale’in GBTC’si hariç, on adet ABD Bitcoin ETF’si önemli ölçüde 519 milyon dolarlık net giriş gördü ve 11 Ocak’ta piyasaya sürüldüklerinden bu yana toplamda 6 milyar doların üzerinde net giriş sağladı.

MicroStrategy , Bitcoin Yatırımlarını Göz Önüne Alarak Hisse Fiyatında Artış Bekliyor !
Spot Bitcoin ETF’leri onaylandığı günden bu yana 6 milyar doların üzerinde net giriş oldu. Kaynak: Farside Investors

Ayrıca, Palmer, MicroStrategy için yukarı yönlü fiyat hareketini öngörmek için yaklaşmakta olan Bitcoin yarılanmasına da bir neden olarak baktı.

Bitcoin’in yarılanması, madenciler için ödüllerin yarıya indirilmesini ifade eder. Bu, piyasada yeni Bitcoin arzının gelecekte azalmasına neden olur ve kripto piyasası uzmanları tarafından boğa piyasasını destekleyen uzun vadeli bir katalizör olarak geniş çapta görülür.

Palmer, Bitcoin’in ilk yarılanmasının 2012‘de fiyatının yaklaşık 12 dolardan neredeyse 1.000 dolara çıktığını, Temmuz 2016’daki yarılanmayı takip eden yıl içinde Bitcoin’in 650 dolardan 2.250 dolara yükseldiğini belirtti.

“Mayıs 2020‘deki yarılanma, Bitcoin’in 8.572 dolardan 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 67.566 dolara çarpıcı bir şekilde yükselmesinden önce geldi,” diye ekledi.

MicroStrategy, Bitcoin mağazalarını ek ücret ödemeden finanse etmek için borç finansmanı ve hisse satışlarını kullanan “kaldıraçlı işletme stratejisi” adını verilen bir taktik uygulamaktadır. Bu, Bitcoin’e doğrudan maruziyetini artırmak için tasarlanmıştır ve Palmer’a göre, Bitcoin’in fiyatında devam eden bir artış olduğu sürece şirketin lehine işleyecektir.

26 Şubat tarihinde, MicroStrategy ekstra 3.000 Bitcoin daha satın aldı ve toplam varlıklarını 193.000 BTC‘ye yükseltti . Bu yatırım şuan ortalama olarak 11 milyar dolar değerindedir.

MicroStrategy’nin hisse fiyatı, TradingView verilerine göre gün içinde %9.4 artarak şu anda 871 dolar seviyesindedir.

MicroStrategy , Bitcoin Yatırımlarını Göz Önüne Alarak Hisse Fiyatında Artış Bekliyor !
MicroStrategy’nin hisse fiyatı son 12 ayda %230 arttı. Kaynak: TradingView

Bu arada, Bitcoin’in fiyatı 57.083 dolardan işlem görüyor ve geçen hafta %9.2’lik bir kazanç kaydetti. Bu büyük ölçüde kripto para birimine olan güçlü kurumsal talep tarafından desteklenmektedir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir