Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$63.237
% 4.53
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 63.237
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

MicroStrategy 22 Aralık’ta 704 Bitcoin’i Neden Sattı ?

MicroStrategy 22 Aralık’ta İşte Bu Nedenle 704 Bitcoin Sattı

MicroStrategy, 22 Aralık’ta Bitcoin varlığının bir kısmını vergi amacıyla sattığını açıkladı. Firma daha sonra daha fazla Bitcoin satın almış olsa da, satış BTC zulasının hiçbir bölümünü satmama sözüne meydan okudu.

MicroStrategy Vergi Avantajları için BTC Sattı

Daha önce bildirildiği üzere, MicroStrategy 1 Kasım 2022 ile 21 Aralık 2022 tarihleri arasında yaklaşık 42,8 milyon $ değerinde 2.395 bitcoin satın aldı. Şirket daha sonra iki gün sonra 810 BTC daha satın almadan önce 22 Aralık’ta yaklaşık 11,8 milyon $ karşılığında 704 BTC sattı.

Firmanın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı başvuru, Bitcoinleri satışının altında yatan sebebin, vergi avantajı elde etmek olduğu anlaşılıyor.

Şirket, “MicroStrategy, bu işlemden kaynaklanan sermaye kayıplarını, şu anda yürürlükte olan federal gelir vergisi yasaları kapsamında bu tür geri taşımaların mevcut olduğu ölçüde, önceki sermaye kazançlarına karşı geri taşımayı planlıyor ve bu da bir vergi avantajı sağlayabilir” dedi.

MicroStrategy

2020 yazında MicroStrategy, eski CEO’su Michael Saylor aracılığıyla Bitcoin biriktirme girişimine başladı. Şirket bu zamana kadar, mevcut piyasa fiyatlarıyla 2,2 milyar dolar değerinde 132.251 BTC biriktirdi.

2021 boğasından sonra, Bitcoin ve diğer kripto varlıklarının fiyatı düşmesine rağmen Michael Saylor Bitcoin almaya devam etti.

TUTULMAYAN SÖZLER

Bloomberg ile Ocak ayında yaptığı bir röportajda Saylor, şirketinin Bitcoin varlıklarını satmayacağına yemin etti.

“Asla. Hayır. Biz satıcı değiliz. [Sadece bitcoin satın alıyor ve elimizde tutuyoruz, değil mi? Stratejimiz bu,” dedi.

MicroStrategy’nin Mali İşler Müdürü olan Phong Le, şirketin “satın al ve elinde tut” politikasını sürdüreceğini açıkladı.Ve bütün bunlara rağmen 704 Bitcoin’in satılması gerçeği tepkilere neden oldu.

 

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir