Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.442
% 1.21
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.442
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Micron’un bugünkü kazanç raporundan ne beklemeli?

Micron Technology (NASDAQ:MU) bugün piyasa kapanışından sonra dördüncü çeyrek kazanç raporunu açıklayacak. Haziran sonundaki son kazanç raporundan bu yana 5 kadar analist, zayıflayan makro ortamı yansıtacak şekilde Micron hisselerinin notunu düşürdü.

En son not indirimi, Micron hisselerini 56,00 dolar fiyat hedefiyle (75,00 dolardan) “satın al”dan “nötr”e düşüren Mizuho analistinden geldi.

“Son kontrollerimiz Aralık ve 1Y23’te fiyat düşüşlerinin sertleşeceğini gösteriyor. Ayrıca önemli veri merkezi/sunucu pazarları, Çin/Avrupa’da azalan talep ve CPU/GPU rampaları ile zayıflık göstermeye başlıyor.” dedi.

Piyasa konsensüsü, üçüncü çeyrekte elde edilen 6,81 milyar dolara kıyasla önemli bir yavaşlama olarak 5,98 milyar dolar gelir üzerine 0,82 dolar EPS (hisse başına kazanç) seviyesinde bulunuyor.

Mizuho analistinin yorumlarına ek olarak Bank of America ve Citi’nin, Micron’un yaklaşan kazanç raporu hakkında söyledikleri şöyle:

Citi analisti: “DRAM envanterindeki fazlalık ve düşük talep nedeniyle şirketin konsensüsün altında bir rapor ve kılavuz sunmasını bekliyoruz. DRAM fiyatlarının 1Ç23’e kadar düşmesini ancak talep ne kadar kötü olursa olsun DRAM endüstrisini 2023’te toparlanmaya iyi bir şekilde hazırlayan sermaye kesintileri ile gerilemenin hafifletilmesini bekliyoruz. Micron’un üç dip belirtisi gösterdiğine inandığımız için tahminlerimizi düşürdük ve ‘al’ notumuzu yineledik.”

BofA analisti: “Konsensüs zayıf sonuçlar/görünüm ve 2023 mali yılı (MY23) için yatırım harcamalarında anlamlı kesintilere hazırlandı. Hisse senedi 1x defter değerinde (~44,60 dolar) tarihi dip seviyesine yaklaşıyor, bu da geçici bir taban/rahatlama sağlayabilir. Ancak aşağıdaki konularda netlik sağlanana kadar hisse senedindeki toparlanmanın kısa ömürlü olmasını bekliyoruz: 1) nihai talepte toparlanma (tüketicinin PC/telefon üzerinden etkisi ve yavaşlayan veri merkezi göz önüne alındığında zor) ve 2) bilanço envanterinin temizlenmesi. Micron’un, MY23 FCF’ye ilişkin görüşleri de hissenin gelecekteki defter değeri tahminlerini etkileyebilir. Dengeli risk-kazanç nedeniyle ‘nötr’ notumuzu koruyoruz ancak hisse senedinde anlamlı bir toparlanmanın, 2023 cari yılının başlarına kadar uzayacağına inanıyoruz.”

Micron hisseleri bugün neredeyse %3 düşüş yaşadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir