Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$61.382
% 0.88
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.382
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Metaplanet, Bitcoin Yatırımlarını 6 Milyon Dolar Daha Artırıyor

Metaplanet Japonya

Pazartesi günü yapılan bir açıklamaya göre, Japonya merkezli finans danışmanı Metaplanet, bitcoin (BTC) varlıklarını 6 milyon dolar daha artırmayı planlıyor. Şirketin halihazırda 9 milyon dolar değerinde bitcoini bulunuyor.

Açıklamada “Metaplanet Inc. bugünkü toplantının ardından, Yönetim Kurulu’nun 1 milyar yen değerinde Bitcoin satın almaya karar verdiğini duyuruyor. Temel politikamız Bitcoin’i uzun vadeli tutmak olsa da, Bitcoin’i operasyonlar veya diğer amaçlar için kullanırsak, karşılık gelen Bitcoin bakiyesi bilanço tablosunda cari varlıklar olarak kaydedilecektir.” dendi.

Satın alma için gerekli para, Çarşamba günü yapılması planlanan bir tahvil ihracından gelecek. Bu tahvillerin vadesi 25 Haziran 2025’te dolacak ve yıllık faiz oranı %0,5 olacak. Yahoo Finance verilerine göre, haberin ardından Tokyo ticaret saatlerinde hisse fiyatları %12’ye kadar arttı.

İlginizi Çekebilir: BtcTurk’ün Hack’lenmesinin Ardından Kripto Paralarda Düşüş Yaşanıyor!

Nisan ayında, Metaplanet yen maruziyetini azaltmak ve Japon yatırımcılara tercih edilen vergi yapısı erişimi sağlamak amacıyla bitcoin satın almaya başladı. Mayıs ayında BTC’yi rezerv varlık olarak resmi olarak benimsedi; Haziran ayında ise 1,6 milyon dolar değerinde daha satın aldı.

Pazartesi itibariyle, Metaplanet 141 BTC’ye sahip ve şu anda Japonya’daki en büyük kurumsal bitcoin sahibi.

Asya’da öğleden sonra Bitcoin, son 24 saatte %3 düşüşle 63.200 dolardan işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir