Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.623
% 1.66
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.623
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

MetaMask’ten Dolandırıcılık Uyarısı

Dolandırıcılık

MetaMask ekibine göre, kullanıcıların dikkatsizliğinden faydalanmaya çalışan yeni bir kripto cüzdan adresi dolandırıcılık yöntemi yükselişte.

Kripto sektörünün geliştiği ve benimsenmeye başladığı bu dönemde, dolandırıcılık faaliyetlerinde büyük oranda artış yaşandığı bilinmekte. Kripto platformları ve yasal düzenleyiciler dolandırıcılık faaliyetleri ile mücadele etmeye çalışırken popüler cüzdan uygulaması MetaMask yeni bir uyarı yayınladı.

Dijital cüzdan sağlayıcısı MetaMask, yaptığı bir duyuruda kullanıcıları, saldırganların kullanıcılara cüzdanlarına 0 $ değerinde token göndererek işlem geçmişlerini zehirlediği “adres zehirleme dolandırıcılığı” hakkında uyardı.

Dolandırıcılar, sahte adres oluşturuculardan elde edilen cüzdan adreslerini kullanarak kurbanlarının cüzdan adresinin ilk ve son karakterlerini eşleştiriyor. Böylece kullanıcıların şüphelenmeden paralarını sahte adrese göndermelerini sağlamayı umuyorlar.

Bu nedenle, MetaMask kullanıcıları her zaman dikkatli olmaları ve işlem yapmadan önce iki kez kontrol etmeleri konusunda uyardı.

Firma, fonların doğru cüzdana gönderileceğinden emin olmak için cüzdan adresinin her bir karakterini kontrol etmenin en iyisi olacağını vurguladı.

Bunun dışında firma, kullanıcıların cüzdan adreslerini işlem geçmişlerinden kopyalamayı bırakmalarını ve dijital varlıkları gönderirken adres defterlerini kullanmalarını tavsiye etti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version