Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$61.136
% 2.19
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.136
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Meta Platforms, personel giderlerini %20 azaltmalı – Altimeter Capital

Yazar – Sam Boughedda

Altimeter Capital Başkanı ve CEO’su Brad Gerstner, Pazartesi günü Meta Platforms’a (NASDAQ:META) yazdığı açık mektupta, sosyal medya ve metaverse şirketinin personel sayısını ve yatırım harcamalarını azaltıp metaverse yatırımlarını sınırlandırarak yatırımcıların güvenini yeniden kazanması gerektiğini söyledi.

Gerstner, Meta’nın personel giderlerini en az %20 azaltmasını, yıllık yatırım harcamalarını en az 5 milyar dolar düşürerek 30 milyar dolardan 25 milyar dolara indirmesini ve metaverse/Reality Labs bölümüne yaptığı yatırımı yılda en fazla 5 milyar dolarla sınırlandırmasını öneriyor.

“Meta’nın dünyanın en iyi insanlarını çekmek, onlara ilham vermek ve onları elinde tutmak için yatırımcıların, çalışanların ve teknoloji camiasının güvenini yeniden kazanması gerekiyor. Kısacası Meta’nın zinde ve odaklanmış olması gerekiyor.” diye açıkladı Gerstner. Gerstner, çalışanlarla ilgili giderlerdeki %20’lik kesintinin, Meta’yı 2021 ortasındaki çalışan gideri seviyelerine geri götüreceğini de sözlerine ekledi.

Meta hisseleri 2022’de %62’den fazla, Pazartesi günü ise %3’ün üzerinde değer kaybetti ve yatırımcılar Meta’nın performansından giderek daha fazla endişe duymaya başlıyor.

Son zamanlarda metaverse uygulaması Horizon Worlds için kullanıcı hedefine ulaşamadığını belirten raporlarla birlikte Meta’nın metaverse geçişi sorunsuz olmadı. Şirket daha önce VR başlıkları için kullanıcı kaybetmeme üzerinde çalıştığını söylemişti.

“Artan yapay zeka yatırımının zamanlamasının iyi olduğu açık olup Meta’nın metaverse yatırımı, yapay zeka yatırımından daha küçük olsa da bu, en çok dikkat çeken ve kafa karışıklığına yol açan yatırım oldu. Belki de şirketin Meta olarak yeniden adlandırılması, dünyanın gözünde yapay zeka ya da ana işiniz yerine zamanınızın %100’ünü Reality Labs’a harcadığınız sonucuna varmasına neden oldu.” diye devam etti Gerstner. “İnsanların metaverse’in ne anlama geldiği konusunda bile kafaları karışık. Eğer şirket bu projeye yılda 1-2 milyar dolar yatırım yapıyor olsaydı o zaman bu kafa karışıklığı sorun bile olmayabilirdi.”

Altimeter Capital CEO’su, Meta’nın metaverse yatırımı yapması gerektiğine inanmakla birlikte “bilinmeyen bir geleceğe” yaptığı büyük miktardaki yatırımın devasa büyüklükte ve korkutucu olduğunu açıkladı.

“Yukarıda özetlenen önerilerin daha yalın, daha üretken ve daha odaklı bir şirkete yol açacağını düşünüyoruz: kendine güvenini ve ivmesini yeniden kazanan bir şirkete.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir