Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.500
% 4.14
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.500
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Meta, GPT ve Claude’a rakip olarak en yetenekli açık kaynaklı LLM’yi piyasaya sürdü.

Meta, GPT ve Claude'a rakip olarak en yetenekli açık kaynaklı LLM'yi piyasaya sürdü.

Meta, bugün Llama-3 adlı yeni büyük dil modelini tanıtarak, bu modelin “en yetenekli” ve “en iyi açık kaynaklı model” olduğunu duyurdu. Şirketin Llama-3’ü genel olarak erişilebilir kılma ve yeni bir “Meta AI” portalı sunma açıklamaları, Microsoft, OpenAI, Google ve Anthropic gibi mevcut endüstri liderlerinin artık Facebook olarak bilinen şirketten ciddi bir rekabet beklemelerine neden oldu.

İlginizi Çekebilir : Binance’in Hindistan Pazarına Yeniden Girerken Karşılaştığı Zorluklar

Meta’nın blog gönderisinde, şirketin Llama serisinin LLM’lerinin küresel AI model hiyerarşisindeki konumu hakkında net bir duruş sergilendi:

“Bu son nesil Llama, endüstrideki birçok ölçütte en son teknoloji performansı sergiliyor ve gelişmiş mantık dahil yeni yetenekler sunuyor. Bizce, bunlar sınıfının en iyi açık kaynaklı modelleri.”

Analistler ve uzmanlar, Llama-3’ün gelişini uzun süredir bekliyordu ve birçok kişi önceki önizleme sürümlerinin, OpenAI ve Google’ın GPT ve Gemini gibi çağdaş rakiplerinden daha iyi mantık ve performans gösterdiğini iddia etti.

Büyük dil modeli pazarı sürekli genişlemekte ve en popüler modellerin güncellemeleri düzenli olarak gerçekleşmektedir. Mevcut pazar lideri OpenAI’ın, önceki adlandırma konvansiyonlarını takip ederse, yakında GPT-5 adlı en son modelini piyasaya sürmesi bekleniyor.

Business Insider’ın bir raporuna göre, bir sonraki GPT modelinin önceki versiyonlardan “önemli ölçüde daha iyi” olması bekleniyor, ancak bu söylentiler henüz doğrulanmış değil.

LLM pazarı Microsoft ve Google’ın iddia edilen şekilde 100 milyar dolarlık yatırımlarla hareketlendiği bir döneme girdi. Microsoft ve OpenAI, yeni bir yapay zeka süper veri merkezi inşa etmek için 100 milyar dolarlık bir anlaşma yaparken, Google DeepMind CEO’su Demis Hassabis, Google’ın daha fazla harcama yapacağını ima etti.

Maliyetler artarken, ödüllerin daha da büyük olabileceği düşünülmektedir. Google ve Microsoft’a göre, dünyanın ilk yapay genel zekası (AGI) geliştirilmesi söz konusudur. AGI sistemi, uygun kaynaklar sağlandığında, teorik olarak bir insanın yapabileceği her görevi yapabilecek bir yetenektedir.

Kripto piyasaları ve sizden gelen altcoin analizlerini canlı yayınlarımızda takip etmek için YouTube kanalımıza abone olmayı ve bildirimleri açmayı unutmayın! En güncel içerikleri kaçırmadan izleyin ve piyasadaki gelişmelerden haberdar olun.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir