Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Messari Analistleri İddialı: Bu Altcoin Ay’a Gidiyor!

Geçen yılın boğa koşusundan sonra düzeltici fiyat hareketleriyle yüzleşen kripto para piyasasında öne çıkan altcoin projelerinden biri Terra (LUNA) oldu. Piyasa genelinden bağımsız rallilerinin yanı sıra, rezervlerini 45.000 BTC ile genişletmesi Terra’yı güçlü bir balina haline getiriyor.

Messari analistleri, Terra’nın “gözünü aya diktiğini” söylüyor

Birinci katman Blockchain Terra’nın yükselişi piyasayı şaşırtıyor. Proje 2018’de başladı ve 2019’un ortalarında mainnet’te geçti. O zamandan beri DeFi ekosistemini ve kilitli toplam değeri (TVL) büyüttü. Terra’nın başarı reçetesi, merkezi olmayan ve algoritmik bir stabilcoin olan TerraUSD (UST). Basma ve yakma yoluyla diğer algoritmik stablecoin’ler gibi çalışır. UST, LUNA tarafından desteklenir, dolayısıyla LUNA’yı yakarak oluşturulabilir.

Yazının devamında, Terra’nın DeFi ekosistemine nasıl uyduğunu görmek için bazı rakamlara bakalım. LUNA kısa süre önce piyasadan bağımsız rallilere başladı.

Altcoin LUNA TVL’de BSC, Avalanche ve Solana’nın toplamına eşit

On-chain analiz firması Messari, Mart ayında akıllı sözleşme token’lerinde %12’lik düşüş bildirdi. LUNA, bu süre boyunca yaklaşık %70 değer kazandı. Bu, TVL’nin yükselişiyle aynı zamana denk geldi. Messari’nin yakın tarihli analizlerinde ifade ettiği gibi:

LUNA, genel akıllı sözleşme platformlarının fiyat hareketlerinin ağırlığından kurtuldu ve kendisini aya sağlam bir şekilde yerleştirdi… Terra’nın nihai başarısı, büyüyen Terra ekosisteminde veya CEX’lerde ve diğer chain’lere yurtdışında UST’ın benimsenmesidir.

coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere Terra şimdi TVL açısından Ethereum’dan sonra ikinci sırada. Garip bir şekilde, LUNA’nın fiyatı Terra’nın TVL’sinden daha yavaş ilerliyor. Bu, LUNA’nın değerinin düşük olduğunu gösterdiği için olumlu bir indikatör olarak kabul edilebilir.

Terra bu yılın en büyük Bitcoin balinası

2022’de yaklaşık 45.000 BTC satın aldıktan sonra şu anda en büyük Bitcoin balinalarından biri olarak ünlenen Terra (LUNA), yakın vadede Bitcoin rezervini 3 milyar dolara ulaştırmak istiyor. Protokol ücretlerini kullanarak kripto para birimleri satın alarak yakında 10 milyar dolara ulaşacağını iddia ediyor. Bugüne kadar, Terra, Tesla’nın kurumsal hazine tahsisinden yaklaşık 700 BTC daha az olan 1.733 milyar doların üzerinde BTC satın aldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir