Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.723
% 4.27
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.723
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Merkez Bankası enflasyonu değerlendirdi: “Gıda fiyatlarında genele yayılan bir yükseliş var”

Investing.com – Dün açıklanan yurt içi enflasyon oranı %85,5 ile 24 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bugün enflasyon değerlendirme raporunu yayımladı. Raporda son ayda enerji ve alkol-tütün-altın grubunda gerileme olduğu, ancak gıda grubunda genele yayılan bir yükseliş olduğu belirtildi.

En çok fiyat artışı sebze ve meyvede görüldü

Merkez Bankası, gıda enflasyonundaki yükselişte taze meyve ve sebzenin ağırlığının fazla olduğunu, ancak gıda grubu genelindeki fiyat artışlarının sürdüğünü kaydetti.

Enerjinin yansımaları devam ediyor

Maliyet enflasyonunun büyük kısmını enerji grubu oluşturuyor. Son aylarda yıllık oranda küresel düşüşe bağlı olarak yanan gerileme, son ayda petrol fiyatlarının artmasıyla yeniden yükseldi. Ayrıca geçici düşüş döneminde fiyatlardaki yükseliş özellikle ulaştırma grubuna yansımaya devam etti.

Üretici enflasyonunda enerji en büyük maliyet

Aylık %8’e yakın artış gösteren ÜFE, yıllık bazda ise %157 oranında rekor artış yaşadı. Merkez Bankası, ÜFE’deki maliyetlerin büyük kısmının enerji kaynaklı olduğunu belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

Yazar: Deniz Engin

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Genel’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir