Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.991
% 6.50
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.991
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Merge, DeFi Protokollerini ve Stablecoin’leri Nasıl Etkileyebilir?

Kripto para piyasasında gözler Ethereum’un Merge yükseltmesine çevrilmişken DappRadar, Merge‘ün DeFi protokolleri ve stablecoin’ler üzerindeki olası etkisini değerlendirdi.

DappRadar, kısa süre önce bir rapor yayımladı ve Ethereum‘un adım adım yaklaşan Merge yükselmesinin, DeFi protokollerinin ve stablecoin’lerin çalışma şeklini önemli derecede etkileyebileceğine dikkat çekti.

Merge’ten DeFi Protokolleri ve Stabelcoin’ler Etkilenebilir

Ethereum ağı, yaklaşan Merge yükseltmesiyle birlikte Proof of Stake’e (PoS) geçecek. DappRadar’ın en son çalışması, bu geçiş sırasında çıkabilecek gecikmelere odaklanıyor. Uzun zamandır beklenen yükseltmenin işlem sürelerini yavaşlatabileceğini söylüyor. Bu da DeFi kredi protokollerinde hizmet kesintilerine neden olabilir. Diğer yandan stablecoin’lerin değerlerini de düşürebilir ve DeFi kredi havuzlarını küçültebilir.

DappRadar‘ın veri analistlerinden biri olan Pedro Herrera, geçiş sorunsuz olsa bile DeFi likidite havuzlarının bundan etkileyebileceğini söylüyor.

Merge’ün başarıyla başlatılmadığı duruma dikkat çeken Herrera, “Bu durumda DeFi protokollerinde stablecoin’ler etkileyecek gecikmeler yaşayacağız. Ancak arz dinamikleri açısından bu, stablecoin’lerin nasıl kullanılacağını da etkileyebilir” dedi.

Merge’nü hemen sonrasında yeni token’ların yayınlanma hızının da düşmesi bekleniyor. Token ihracı yavaşladıkça, blokzincirin token yakma mekanizması, Merge’den öncekiyle aynı oranda ETH’yi dolaşımdan çıkarmaya devam edecek. Bu da ETH’nin toplam piyasa arzını azaltabilir.

Ethereum Vakfı, Merge için resmi bir zaman çizelgesi yayınladı. Buna göre, 6 Eylül’de geçişin başlangıcı Bellatrix yükseltmesiyle olacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir