Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.249
% 3.64
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.249
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Mercado Libre, Mercado Coin’i Piyasaya Sürdü

Latin Amerika’da faaliyet gösteren e-ticaret devi Mercado Libre, kendi kripto para birimini piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde kripto para sektöründe yer almak için çalışmalarını başlatan şirket, Brezilya’daki başarısını Latin Amerika’ya taşıyacağını açıklamıştı. Mercado, faaliyet alanını genişletirken, şirket içi çalışmalarını da kendi kripto para birimiyle daha da kuvvetlendiriyor.

Mercado Libre, Mercado Coin’i İlk Önce Brezilya Pazarında Kullanacak

Arjantin merkezli e-ticaret şirketi Mercado Libre, basın toplantısında yeni bir sadakat programının parçası olacak olan Mercado Coin adlı kripto para biriminin lansmanını yaptı.

Başlangıçta 0,10 dolar değerinde olacağı belirtilen Mercado Coin, ilk önce Brezilya pazarında kullanıma açılacak. Mercado Coin ile müşteriler, e-ticaret platformu aracılığıyla yapacakları satın alımlar için geri ödeme alımları yapabilecek. Şirket böylece, kullanıcıların ekosistemdeki davranışlarını ödüllendirmeyi planlıyor. Mercado Libre, kullanıcıları daha sonra Mercado Coin’i yeni satın almalar için kullanmanın yanında şirketin finansal hizmetler birimi olan Mercado Pago üzerinde takas etmek için de kullanabilecekler.

Mercado Libre CEO’su ve kurucusu Marcos Galperin Twitter’da şunları söyledi:

“Bugün Brezilya’da Mercado Coin’i piyasaya sürdük, sadakat programımızı daha da artırdık ve Latin Amerika’da finansal katılımı demokratikleştirmeye yönelik bir adım daha attık.”

500.000 müşterinin kullanımına açılan Mercado Coin’in Ağustos ayı sonuna kadar 80 milyon kullanıcıya ulaşması bekleniyor. Şirket ayrıca Mercado Coin’i kısa süre içerisinde diğer ülkelerde de kullanıma sunacağını belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir