Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$62.633
% 0.05
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 62.633
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Mehmet Şimşek Kripto Paralar İçin Konuştu: Vergilendirme Şart!

Hazine ve Maliyet bakanı Şimşek Kripto

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen ve kripto paraların düzenlenmesiyle ilgili yasa tasarısı hakkında konuştu. Diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’nin de kripto paralar için vergi sistemine geçmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre Mehmet Şimşek, AK Parti’nin istişare toplantısındaki yaptığı sunumda kripto paralara değindi.

Bakan Şimşek, kripto paralar üzerinden kazanılan gelirler ve yapılan işlemler üzerinden vergilendirme sistemi için adımlar atılacağını şu sözleriyle belirtti:

”Dünyada da böyle, bir gelir elde ediliyorsa bunun vergisi de olmalı. Kripto varlıklar, borsada işlem gören varlıklar, yatırım fonları… Bunların disipline edilmesi lazım”

Ayrıca yabancı sermayenin Türkiye’ye ilgi duyduğunu ama yabancı sermaye girişlerinin artması için gerekli düzenlemelerin gelmesi gerektiğini belirtti ve şu sözleri ekledi:

”Yabancı sermaye gideceği ülkedeki kurallara bakar, hukuki güvencelere bakar. Biz bunları sağlarsak, kuralları net olarak koyarsak yabancı sermaye de gelir”

Son kripto yasa tasarısında,%1’i SPK, %1’i de TÜBİTAK için olmak üzere toplamda %2’lik bir gelir kesintisi olacağı belirtilmişti. Bu yüzden bu yasa tasarısının meclisten geçmesi halinde, yeni düzenlemeler şu an için vergilendirmeyi kapsamcaktır.

Sürekli Zarar Açıklayan Şirketlere de Düzenleme Gelecek

Bakan Şimşek, bazı kurumların, bazı firmaların uzun yıllardır zarar açıkladığını ve bunlara yönelik tedbirler alınması gerektiğini şu sözleriyle söyledi:

”20 yıl boyunca zarar eden bir şirketi açık tutar mısınız? Yüksek teknoloji Teslavari firmalar istisna tabi. Ama normal geleneksel bir sektörden 5 yıl üst üste zarar etseniz devam eder misiniz? İstisna ve muafiyetlere bakıyoruz. Bütün bu konuları içeren önemli bir çalışmamız var. Belirli bir noktaya gelince kamuoyuyla paylaşırız”


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir