Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$62.037
% 1.84
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 62.037
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

MegaLabs, MegaETH Blockchain için 20 Milyon Dolar Topladı

MegaETH

MegaLabs, yeni bir blockchain olan MegaETH’i geliştiren şirket, tohum fonlama turunda 20 milyon dolar topladı.

Geçen Aralık ayında MegaLabs, tohum turu için para toplamaya başladı; kurucu ortak ve baş iş sorumlusu Shuyao Kong, The Block’a Mayıs ayında bu turu kapattıklarını söyledi. Finansman, hisse senedi artı token garantileri olarak ayarlandı ve bu da MegaETH’in tamamen seyreltilmiş token değerini “9 haneli” bir seviyeye çıkardı, bu da en az 100 milyon dolar olduğunu gösteriyor.

Önemli Yatırımcılardan MegaETH Desteği

Tohum turuna Dragonfly, Figment Capital, Robot Ventures, Big Brain Holdings ve diğerleri liderlik etti, MegaLabs Perşembe günü açıkladı. Turda ayrıca melek yatırımcılar da yer aldı: Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, ConsenSys kurucusu ve CEO’su Joseph Lubin, EigenLayer kurucusu ve CEO’su Sreeram Kannan, ETHGlobal kurucu ortağı Kartik Talwar, Helius Labs kurucu ortağı ve CEO’su Mert Mumtaz, Santiago Santos, Hasu ve Cobie olarak da bilinen Jordan Fish.

Kong, Consensys’te küresel iş geliştirme başkanı olarak görev yaptıktan sonra 2023’ün başlarında MegaLabs’ı Yilong Li ile birlikte kurdu. Kong ayrıca Consensys’te danışman olarak hizmet vermeye devam ettiğini belirtti.

Kong, “Çoğu Ethereum sanal makine (EVM) uyumlu blockchain yalnızca üç haneli işlem hızlarına ulaşabilirken, MegaETH 100.000 TPS’ye ulaşmayı hedefliyor,” dedi.

MegaETH’in Yüksek Performans Hedefleri

MegaETH, kendisini Ethereum ile tam uyumlu ilk “gerçek zamanlı blockchain” olarak tanıtıyor. MegaETH, işlemleri “geldikleri anda işleyebilir ve sonuçları gerçek zamanlı olarak yayınlayabilir,” diye iddia etti Kong. Gerçek zamanlı burada, “yüksek işlem hacmi ve büyük hesaplama kapasitesini desteklemeli ve yoğun kullanıcı talebi sırasında bile gerçek zamanlı deneyimi sürdürmeli” anlamına geliyor, dedi.

Kong, Megaether’in Ethereum güvenliğini, Optimism’in hata kanıtı mimarisini ve kendi verimli sıralayıcısını kullanarak gerçek zamanlı performansa ulaştığını söyledi.

İlginizi Çekebilir: ABD Başkanlık Seçimlerinde Gündem Kripto Para

Özellikle, Megaether’in iki ana stratejisi—heterojen blockchain mimarisi ve “hiper-optimize” EVM yürütme ortamı—onu gerçek zamanlı olarak 100.000 TPS’ye ulaştırmaya yardımcı oluyor, grup söyledi. Heterojen blockchain tasarımı, ağ düğümlerinin çeşitli donanım yapılandırmaları ile belirli faaliyetlerde uzmanlaşmasını sağlayarak performansı artırır; hiper-optimize EVM yürütme ortamı ise verimlilik, gecikme süresi ve kaynak verimliliğini donanım sınırlarına kadar zorlar, MegaLabs belirtti.

MegaLabs, “Bu teknikler, modern bir web2 sunucusunun hesaplama kapasitesinin %1’inden daha azını kullanabilen bugünkü homojen mimarilerle keskin bir tezat oluşturuyor” dedi.

Buterin, MegaLabs’a yatırım yaparken yaptığı açıklamada, “Ethereum’u gerçekten ölçeklendirmek, hiper-ölçeklenebilir EVM uygulamaları yaratmaya bağlıdır. Bu zorluğun üstesinden gelen olağanüstü programcıları görmek beni heyecanlandırıyor” dedi.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir