Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.771
% 1.05
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.771
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

McKinsey, Metaverse’ün 2030’a kadar 5 trilyon dolara ulaşacağını tahmin ediyor

Investing.com – Küresel yönetim danışmanlığı şirketi McKinsey & Company, Metaverse’ün 2030 yılına kadar 5 trilyon dolarlık bir pazar payına ulaşmasını bekliyor.

McKinsey, son iki yılda pandeminin de etkisiyle ciddi bir büyüme kaydeden e-ticaret sektörünün Metaverse alanında önemli bir yeri olacağını düşünüyor. 2030 yılına kadar Metaverse için 5 trilyonluk bir pazar tahmin eden şirket e-ticaretin bu alanda 2,6 trilyon ile en büyük paya sahip olmasını bekliyor. McKinsey tarafından sunulan rapora göre Metaverse alanında gelişim kaydedecek diğer sektörler arasında 270 milyar dolar ile sanal öğrenme, 206 milyar dolar ile reklamcılık ve 125 milyar dolar büyüklüğe ulaşmasını tahmin edilen oyun sektörü yer alıyor.

McKinsey raporunda Metaverse alanının güncel durumuna da değinildi. Bulgulara göre yatırımcılar, bu alana ilgi göstermeye devam ediyor. Öyle ki 2022 yılının ilk yarısında birçok sektörden şirket, Metaverse’e 120 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Bu rakam 2021 yılı yatırımlarının yüzde 110’unu aşıyor.

McKinsey, Metaverse raporunu hazırlarken Asya-Pasifik, Çin, Avrupa ve ABD genelinde 3.400’den fazla tüketici ve üst düzey yöneticiyle anket yaptı. Ayrıca giyim, finansal hizmetler, perakende, telekomünikasyon, medya ve teknoloji gibi birçok endüstriyi de analiz etti.

Ortaya çıkan bulgulara göre ise günümüzde Metaverse, daha çok oyun sektörü tarafından kullanılıyor ve şu an da 3 milyardan fazla oyuncu Metaverse’ün farklı versiyonlarına erişebiliyor. Sosyalleşme, ticaret, fitness, sanal öğrenme gibi sektörler de Metaverse alanındaki diğer kullanım alanlarını oluşturuyor.

İş dünyası ve tüketiciler Metaverse’e sıcak bakıyor

McKinsey araştırması, ankete katılan her 10 tüketiciden 6’sının fiziksel alternatifi yerine en az bir Metaverse deneyimini tercih edebileceğini ortaya koydu. Üst düzey yöneticiler arasında yapılan ankette ise katılanların yüzde 95’i bu yeni teknolojinin önümüzdeki 5 ila 10 yıl içince iş hayatına olumlu etki edeceğini düşünüyor.

İş liderleri ayrıca meta veri deposunun marj büyümesini artırma potansiyelinin farkındadır. Liderlerin yaklaşık yüzde 95’i teknolojinin sektörleri üzerinde beş ila 10 yıl içinde olumlu bir etki yaratmasını beklediklerini kabul ederken, yüzde 31’i ise sektörlerinin çalışma şeklini değiştireceğini söyledi.

İş dünyasından katılımcıların yaklaşık yüzde 25’i, Metaverse’ün önümüzdeki beş yıl içinde şirketlerinin toplam marj büyümesinin yüzde 15’inden fazlasını oluşturmasını bekliyor.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version