Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.774
% 2.23
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.774
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

MATIC, Kripto Ayı Piyasasına Rağmen Yükseliyor

Ethereum ölçeklendirme platformu Polygon (MATIC), haftalık bazlı fiyat hareketlenmesinde yüzde 27‘lik bir yükseliş yaşadı.

Kripto ayı piyasası etkilerini sert bir şekilde gösterirken, güçlü adımlar atan projeler emin adımlarla büyümeye devam ediyor. Bu projelerden birisi olan MATIC, yükseliş yönlü fiyat istikrarı yakalamayı başardı. Yapılan ortaklıklar, ağ yapısında gerçekleşen geliştirmeler ve topluluğun yoğun ilgisi projeye güçlü bir ivme kazandırdı.

MATIC Fiyatı

Polygon projesinin gelişmelerini yansıtan MATIC fiyatı, son 24 saatlik düşüşten etkilenenler arasında yer aldı. Ancak fiyat hareket, beklenildiği gibi güçlü bir düşüş yaşamadı. Boğalar projeyi henüz terk etmiş görünmüyor.

Popüler kripto para birimi MATIC, fiyat hareketlerinde haftalık yüzde 27 artış gösterdi. Ayrıca proje, aylık bazda da yüzde 40’lık bir boğa koşusu gerçekleştirdi.

MATIC tarafında yaşanan bu yükseliş dalgası, platformu ilk 100 kripto para birimi arasında en çok kazandıran proje yaptı. Ethereum ağını iyileştirmek ve ölçeklendirmek amacıyla ortaya çıkan MATIC, kendine ait bir ekosistem oluşturmayı başardı. Ancak kripto para yatırımcıları, fiyatın şiştiğini düşünerek tedirgin olmaya başladı.

MATIC Neden Yükseliyor

Teknoloji şirketi Meta, geçtiğimiz günlerde Instagram için Polygon ağını kullanacağını bildirdi. NFT ürünlerinin sosyal medya platformunda kullanılması, Polygon ağ aktivitesiyle gerçekleştirilecek. Kripto platformu, Meta’nın yeni özellik için seçtiği ilk ortak oldu.

Ayrıca yatırım şirketi JPMorgan, Polygon ağını kullanarak ilk sınır ötesi işlemini gerçekleştirdi. Sistemlerinde Polygon ağını kullanan diğer şirketler arasında, Coca Cola ve Starbucks da yer alıyor.

Polygon’un küresel çapta kullanılmaya başlaması ve ağın verimliliğinin artması, fiyat yükselişinin temel nedenleri arasında gösterilebilir. Ayrıca Polygon, 7 Haziran ile 7 Kasım arasında yaklaşık 43 milyon yeni adrese sahip oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir