Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.975
% 2.43
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.975
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Mastercard ve Ripple CBDC Ortak Programı Başlatıyor

Mastercard ve Ripple CBDC

Ripple, Mastercard, ve Consensys, Merkez Bankası Dijital Para Birimleri (CBDC) için ortak bir program başlatıyor.

Mastercard ve Ripple CBDC Ortak Programı Başlatıyor

Mastercard, Perşembe günü, blockchain ve ödeme hizmetleri sağlayıcılarının bir araya geldiği bir programa başladığını duyurdu.

Mastercard’ın dijital varlıklar ve blockchain başkanı Raj Dhamodharan, yeni CBDC programının alandaki önemli aktörlerle işbirliği amaçladığını belirtti.

Dhamodharan, “Ödeme seçimine ve ödeme yapmanın farklı yollarında birlikte çalışabilirliğin gelişen bir ekonominin temel bir bileşeni olduğuna inanıyoruz” diye ekledi.

Mastercard, CBDC’lerin aniden benimsenmemesi gerektiğini ve CBDC Ortak Programı’nın, merkez bankalarının yeni özellikler ekleyerek nasıl bir CBDC geliştirebileceklerini anlamalarına yardımcı olacağını vurguladı. Bu programın ekonomi için değerli olduğuna işaret etti.

Meta şirketi tarafından oluşturulan Threads adlı platformda da artık sizlerle birlikteyiz, takip etmek için buraya tıklayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version