Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.171
% 2.29
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.171
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Mastercard CBDC Kullanımını Kolaylaştırıyor!

mastercard cbdc

Mastercard, yeni CBDC programıyla insanların nasıl ödeme yapacakları konusunda seçenek sunmaya odaklanıyor.

Mastercard, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) programıyla merkez bankalarına destek sağlamayı hedefliyor

CBDC olan küresel ilginin devam etmesinden dolayı bu yaz programı başlatmak için doğru zaman olduğuna inanıyor.

Mastercard’ın dijital varlıklar ve blok zinciri başkanı Raj Dhamodharan, “Amacımız, ödeme yöntemlerinin farklı yolları arasında etkileşim yeteneğini teşvik etmek ve desteklemektir, çünkü bu bir gelişen ekonomi için önemlidir.” açıklamasında bulundu.

Mastercard’ın CBDC için ortak çalışma yürüttüğü ortakları arasında Ripple, Consensys, Fluency ve Fireblocks şirketleri bulunmaktadır.

Uluslararası Ödeme Denge Bankası (BIS) tarafından yapılan bir ankette yaklaşık olarak bankaların %93’ünün potansiyel bir Dijital Merkez Bankası Para Birimi üzerinde araştırma yaptığı, bankaların %60’ının ise Stablecoin’lerin CBDC’ler üzerindeki çalışmaları hızlandırdığı anketinden sonra Mastercard çalışmalarına hız verdi.

Dhamodharan, “Merkez Bankaları için Dijital Para Birimleri’ni diğer para türleri kadar kullanımı kolay hale getirebileceğimizi keşfetmeye kararlıyız. Bu konuda daha büyük potansiyeli açığa çıkarmak için birkaç çözümle bugün bunu yapıyoruz. Bu programın merkez bankalarına, küresel ekonomiye yeni ve değerli bir şey eklemek için nasıl bir Dijital Merkez Bankası Para Birimi geliştireceklerini daha iyi anlamalarına yardımcı olacağını umuyoruz”

Dhamodharan, “Mastercard, insanların nasıl ödeme yapmak istedikleri konusunda seçenek sunmaya odaklanıyor; teknolojiyi ilerletmeye ve değeri artırmaya yardımcı olmak için bunu yapmaya devam ediyoruz”

Dhamodharan, “Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarıyla ilişkilerimiz göz önüne alındığında, onları bu oyuncularla daha iyi bir şekilde buluşturmayı ve yaygın olarak kullanılan diğer ödeme mekanizmalarıyla güvenli, kesintisiz ve kullanışlı bir şekilde çalışmanın yollarını açmayı umuyoruz” dedi.

Mastercard, İngiltere Merkez Bankası ve BIS İnovasyon Merkezi’nin yanı sıra Avustralya Merkez Bankası ve Hong Kong Para Otoritesi ile ortak çalışmalar yürütüyor.

En Hızlı Haber Takibi İçin telegram kanalımıza katılabilirsiniz katılmak için tıklayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version