Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.514
% 0.37
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.514
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Mastercard, bankaların kripto para birimi ticareti sunmasına yardımcı olacak

Kripto endüstrisindeki alanını genişletmeyi hedefleyen Mastercard (MA), finans şirketlerinin kripto ticaretini destekleyecek bir program üzerinde çalışıyor.

CNBC’ye konuşan MasterCard’ın Dijital Bölüm Sorumlusu Jorn Lambert, bankalar gibi finansal kuruluşlarla kripto ticareti arasında bir yapı oluşturma niyetlerinden bahsetti. Bu bağlamda şirket, bankaların kripto ticareti sunmaktan kaçındığı nedenleri ortadan kaldırmak istiyor.

Mastercard’a göre bankalar, mevzuata uygunluk sürecini ve güvenliği, sektöre giriş için en büyük engeller olarak görüyor. Diğer yandan kripto para piyasalarının sert volatil hareketlere sahip olması da bireysel yatırımcının gözünü korkutan en büyük faktörlerden biri. Ancak Mastercard Dijital Bölüm Sorumlusu, son anketlerin kripto varlıklara olan talebin hâlâ canlı kaldığını gösterdiğini söylerken yatırımcıların, kripto deneyimini bankalar aracılığıyla yaşamak isteyeceklerini düşünüyor. Jorn Lambert, böylece yatırımcıların daha güvenli bir ortamda kripto ticareti yapmaya daha istekli olacağını savundu.

Diğer yandan Goldman Sachs Group (GS) ve Morgan Stanley (MS) gibi bankacılık devlerinin özel kripto departmanları olduğunu hatırlatan Lambert, henüz bu finans kuruluşlarının bireysel yatırımcılara hizmet sunmaya başlamadığını söyledi.

Mastercard, kripto işini bankalar için kolaylaştırmak istiyor

Bankaların Mastercard’ın üzerinde çalıştığı modeli benimsemesi, kripto endüstrisinde geleneksel finans kuruluşlarıyla kripto borsaları arasında rekabeti artırabilir ve bu rekabetin, sektörün gelişimi açısından olumlu olacağı düşünülüyor.

Dev ödeme şirketi, kripto sektöründe uyumluluk, işlem doğrulama, kara parayı aklamayı önleme, kimlik tespiti gibi hizmetler sunarak bankaların güvenli şekilde kripto ticareti yapmalarını sağlamak istiyor. Yapılan açıklamaya göre 2023’ün ilk çeyreğinde pilot programa başlamayı hedefleyen Mastercard, ardından hizmetini küresel çapta yaymak için düğmeye basacak. Ancak şu an pilot programa katılacak olan bankalar hakkında bilgi verilmedi.

Mastercard Dijital Bölüm Sorumlusu John Lambert, kripto paralar için düzenleme çerçevesinin oluşmaya başlamasıyla piyasadaki mevcut sorunların büyük ölçüde çözüleceğini düşünüyor. Sektörün henüz ayı piyasasında olduğunu ve yakın zamanda bu sürecin sonlanmayacağını düşünen Lambert, piyasaya olan güven arttıkça talebin de doğru orantılı olarak yükseleceğine inanıyor.

Diğer yandan Mastercard ve en büyük rakibi Visa, kripto alanında da sıkı bir rekabet içinde. Mastercard, son yıllarda Bakkt ve Coinbase (COIN) gibi şirketlerle çeşitli iş birlikleri içinde bulunurken NFT sektöründe de varlığını gösterdi.

Visa ise geçen hafta FTX ortaklığını duyurdu. Böylece FTX’in kripto kartının 40 ülkede kullanımının önünü açtı.

Kripto para endüstrisi, çıkış noktasında geleneksel finans sisteminin yerine geçme misyonuna sahipken gelinen noktada geleneksel finansla ile birlikte çalışabilirlik yollarının aranmasının daha ağır bastığı görülüyor. Bu durumu yorumlayan Lambert, kripto endüstrisinin ana akıma dahil olması için ilk olarak finans endüstrisi tarafından benimsenmesi gerektiğini düşünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir