Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$61.226
% 0.53
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 61.226
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

“Mart’ı Bekleyin” Ekonomistten Altın İçin Bomba Tahmin!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Rusya-Ukrayna arasında yaşanan son gelişmelerle beraber yatırımcıları uyardı. Coinmuhendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere jeopolitik gerilimlerin patlak vermesiyle değerli metalin fiyatı ivme kazanmaya başlamıştı. Peki, uzman ismin öngörüsü ne yönde? İşte detaylar…

İslam Memiş: Altın, tarihi zirveleri test edebilir

Sosyal medyada finansal paylaşım yapan bazı insanların yatırımcılara korku pompalamaya çalıştığını ifade eden İslam Memiş, daha önce jeopolitik riskler ortaya çıkınca ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırmasıyla kur atakları görülebileceğini söyledi. Memiş, piyasaları “Mart ayına geldiğimizde” konuşacağımızı belirtiyor. Öte yandan, gram altının yıl içinde 1.450 lirayı aşacağını düşünen biri olarak insanların korkuyla gram altın veya gümüş talebinin kendisine garip geldiğini belirtiyor.

Enflasyon fiyatlamasının ve jeopolitik risklerde yaşanacak artışın altın ve gümüş gibi emtialarda yeni zirvelerin önünü açabilme olasılığının yüksek olduğunu düşünen İslam Memiş, 2022 yılında tarihi zirvelerin test edileceğini öngörüyor. Ancak bunun kısa vadede gerçekleşeceğini düşünmediğini, bu nedenle uzun vadeli yatırımcı olunması gerektiğini ifade ediyor.

Sepet yapılması gerekiyor

Uzman isme göre yatırımcılar sepetlerini çeşitlendirerek ve parite ile işlem yapmayı öğrenerek yatırımcı olmayı öğrenmeli. Memiş, sepet yapmayı öğretme mücadelesinin Mart ayının sonuna kadar süreceğini belirtiyor ve aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Sepet keyfi bir şey değil mecburiyet. Diyorum ki yapmanız gereken tek şey var altının değeri dünyada dolarla hesaplanıyor. Elinizde altın varsa bunu dolarla takas yapın. Doların karşısında ne ucuzsa ona yatırım yapabilirsiniz. Maliyet düşürüyorsunuz.

ABD’nin Rusya-Ukrayna arasında yakın zamanda bir gerginlik olacağına yönelik iddiaları, Bitcoin gibi “riskli” sayılabilecek varlıkların değerini düşürürken altın gibi değer deposu ve güvenli liman varlıklarının ivmesini artırdı. Gram altın, dün akşam saatlerinde hafta sonu grafiklerinde 808 liraya kadar yükseldi. Ons altın da aynı şekilde, bir haftadır kıramadığı 1.830 doların bir hayli üzerine çıkmış bulunuyor. Ons altının fiyatı, 1.861 dolar seviyelerinde görünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir