Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.092
% 1.21
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.092
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Marmaris Yangını Konulu NFT’ler Satışta

Marmaris’teki orman yangınlarını anlatan ve “Geyikli Gece” olarak adlandırılan 50 parçalık NFT koleksiyonu satış sunuldu. Yangının tahribatını konu alan koleksiyon, NFTPrime üzerinden koleksiyonerlerin karşısına çıkıyor.

Gökhan Doğan ve Özge Doğan’ın NFT koleksiyonu, 2021’de Marmaris’te başlayan yangının tahribatını anlatıyor. Geyikli Gece adlı NFT koleksiyonundan elde edilen gelir ise bağışlanacak.

Geyikli Gece NFT Koleksiyonu İsmini Turgut Uyar’ın Şiirinden Aldı

Dijital Sanatçı Gökhan Doğan ve Müzisyen Özge Doğan’ın Geyikli Gece NFT koleksiyonu; yangında tahrip olan alanların en çarpıcı görselleri yapay zekâ sistemleri ve sanatçıların yorumuyla dijital sanat eserlerine çevrildi. Yangın alanlarının doğal kayıtları, hayvanların sesi, ağaçların ve toprağın titreşimleri ses frekansına çevrilerek müzik aranjelerinde kullanıldı. NFT koleksiyonu adını Şair Turgut Uyar’ın “Geyikli Gece” şiirinden aldı.

Yangının yıldönümü olan 28 Temmuz’da satışa çıkan koleksiyon 50 parçadan oluşuyor. İlk 10 eserin satışa sunulduğu koleksiyonun kalan eserleri 5 haftaya yayılacak şekilde satışa çıkarılacak.

Doğanın, canlıların tahribata uğradığı o günlerde hem yangının söndürülmesi için çaba gösterenlerden hem de kayıplara tanıklık edenlerdendik diyen Gökhan Doğan, konu hakkındaki görüşünü şu şekilde paylaştı;

“118 bin 415 hektarlık ormanlık alanın yanması, on binlerce canlının faciada ölmesi, bir aile olarak, birey olarak, sanatçı olarak kayıtsız kalamayacağımız bir konuydu” ifadelerini kullandı.

Özge Doğan ise;

“Bu sarsıcı hikâyenin unutulmaması, yok sayılmaması, bu duyarlılığın paylaşılması ve çoğalması o günden bugüne hep aklımızda oldu. Doğanın, canlıların ve hepimizin maruz kaldığı bu tahribatı en iyi sanatımızla anlatabileceğimizi biliyorduk” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir