Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.958
% 0.87
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.958
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Mango Markets Topluluğu, Hacker ile Yapılan Anlaşmayı Onayladı

Mango Markets topluluğu, yaptığı saldırıyla 114 milyon dolar ele geçiren hacker ile yapılan anlaşmaya onay verdi.

Anlaşmaya göre hacker, 67 milyon dolarlık token’ı iade edecek ve kalan 47 milyon doları hata ödülü olarak tutacak.

Mango Markets Topluluğundan Onay

Mango Markets topluluğu, 114 milyon dolar çalan hacker ile anlaşma yapılması için oy kullandı.

Yapılan anlaşmayla birlikte hacker, çaldığı fonların 67 milyon dolarlık kısmını iade ederken 47 milyon dolarlık kısmı kendisinde kalacak. Anlaşma gereğince proje, hacker için bir cezai soruşturma da başlatmayacak.

Hacker’ın saldırıyı gerçekleştirmek için 10 milyon dolar kullandığı ve bunun etkin ödülden düşüleceği ifade edildi.

Topluluk tarafından yapılan oylamada 119 milyon token lehte oy verirken, 4,6 milyon ise aleyhte oy kullandı. Oylamada yeterli sayıya ulaşıldığı ifade edildi.

Oylama, Mango Markets ekibi tarafından oluşturuldu. Oylamada, saldırıyla ilişkili olan ana cüzdanların kullanılmadığı görüldü. Oylamadan önce hacker, çalınan token’ların 33 milyon ile oy kullanmıştı.

Hacker, yapılan anlaşmaya göre, oylamanın açılmasının ardından iyi niyet göstergesi olarak token’ların bazılarını geri gönderecekti. Zincir üstü verilere göre hacker, 8 milyon dolarlık token’ı geri gönderdi.

47 milyon dolarlık hata ödülü, kripto tarihinin en büyük hata ödülü olacak. Bununla birlikte bir cezai soruşturma başlatılmayacağı ifade edilse de bunun yasal bir bağlayıcılığı olup olmadığı belirsiz.

Solana blokzincirinde yer alan bir kredi platformu olan Mango Markets’e yapılan saldırı, DeFi tarihinin en büyük altıncı saldırısı olarak kayıtlara geçti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir