Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.963
% 3.46
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.963
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Manchester City, Metaverse’te dünyanın ilk stadyumunu inşa edecek

İngiltere Premier Lig’in köklü kulüplerinden Manchester City, Metaverse’te dünyanın ilk futbol stadyumunu inşa edecek.

Premier Lig şampiyonu Manchester City, dünya geneline yayılmış taraftarlarını sınırlar olmadan Metaverse ortamında bir kopyasını inşa edeceği Etihad Stadyumu’nda ağırlamayı planlıyor. Projenin hayata geçmesi durumunda Etihad, Metaverse’te inşa edilen ilk futbol stadyumu unvanına sahip olacak.

Manchester City, Metaverse ile sınırlı ortadan kaldırmak istiyor

Sanal evrene hızlı bir giriş yapma planlarına sahip Manchester City, sanal stadyum projesi için Sony ve yan kuruluşu Hawk-Eye Technology ile anlaşmaya vardı. Teknoloji şirketi, Etihad Stadyumunun sanal formatını oluşturacak ve oyuncuların sanal takip sistemini kuracak.

Proje tamamlandığında futbol seyir zevkinin bambaşka bir seviyeye taşınması düşünülürken futbolseverler, muhtemelen ekipmanlar sayesinde kendini stadyum atmosferinin içinde bulacak. Ayrıca proje kapsamında dünyanın dört bir yanındaki Manchester City taraftarları, Metaverse’teki stadyumu sanal olarak ziyaret etme şansını bulacaklar.

Manchester City futbol kulübünün pazarlama sorumlusu Nuria Tarre, yaptığı açıklamada sınırları ortadan kaldırarak maç seyir zevkine yepyeni bir bakış açısı kazandırılacağına inandıkları Metaverse projeleri konusundaki heyecanını paylaştı.

Yayın hakları sorunu gündeme gelebilir

Manchester City’nin Metaverse’te sanal stadyumunu kurmasının ardından projenin devamı olarak maçları Metaverse üzerinden yayımlaması, yayın hakları konusunda nasıl bir yol izleneceğine dair soruları beraberinde getiriyor. İleri de bu sistemin yaygın hale gelmesi, mevcut düzende yayın haklarının ihale edilmesi durumunun da değişmesine yol açabilir.

Futbol kulüplerinin Metaverse ile olan etkileşimi arttıkça taraftar tokenlerinin de kullanım alanının artması bekleniyor. Kripto paralarla sıkı bir bağı olan Metaverse’te spor etkinliklerinin artması, kulüplerin taraftar tokenlerini daha etkin bir şekilde kullanmalarına da yol açacaktır.

İngiltere, son zamanlarda spor kulüplerinin ve profesyonellerin kripto sektörüyle etkileşiminde önemli gelişmelere sahne oluyor. Son olarak Blockchain şirketi Tezos’un Manchester United ile bir sponsorluk anlaşması yapması büyük ses getirmişti. Öncesinde ise Manchester United’ın efsane futbolcularından Gary Neville ve Paul Scholes, spor merkezli bir DAO’nun kurduklarını duyurmuştu.

Merkezsiz otonom organizasyonlar (DAO) olarak bilinen bu yapıyla Neville ve Scholes, futbolla bağlantılı firmalara ve projelere stratejik yatırımlar yapma niyetlerini ortaya koydular

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir