Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.203
% 1.12
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.203
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

MakerDAO, rezervini geleneksel yatırım ürünleriyle güçlendiriyor

MakerDAO, protokolün yerel tokeni DAI’ın teminatını güçlendirmek adına kısa vadeli ABD hazine ve finansman bonolarına yatırım kararı aldı.

DAI’nin rezervi, güncel durumda 9 milyar dolar değerinde. Bu tutarın büyük bir kısmı nakit ve kısa vadeli ABD menkul kıymetleriyle desteklenen sabit kripto para USD Coin’den (USDC) oluşuyor. Bunun yanında DAI, %135’e yakın oranda aşırı teminatlandırılarak olası risklere karşı güçlü bir rezerv yapısına sahip. Rezervlerin büyük çoğunluğunu oluşturan sabit getirili yatırımlar, düşük getiri sunsa da istikrarlı bir gelir akışı sunmaları ve ayı piyasalarında olası iflas risklerine karşın yatırımcılara tazmin ödemeleri yapma konusunda güven veriyor.

MakerDAO, rezervine 500 milyon dolarlık hazine ve şirket bonosu ekleme kararı aldı

MAkerDAO, bu son hamleyle DAI için USDC rezervlerini azaltıp baskılara karşılık tamamen merkezsiz bir kripto paraya dönüşme önerilerini de reddetmiş oldu. Son alınan karara göre 500 milyon dolarlık fonun 160 milyon doları ile ABD Hazinesi iShares ETF’sine (IB01) ve 240 milyon dolar ile BlackRock’ın (BLK) ABD Hazinesi iShares ETF’sine yatırım yapılacak. Buna göre fonun %80’i kısa vadeli ABD bonolarına yatırılmış olacak. Kalan miktar için nasıl yatırım yapılacağına ise topluluk oylaması sonrası karar verilecek.

MakerDAO, güncel duruma göre DAI için teminat olarak kullanılan varlıkları çeşitlendirme kararı aldı. Böylece DAO, sabit kripto varlığı DAI’nin ödeme kabiliyetini güçlendirerek  protokol için gelir akışını güçlendirdiği düşünülüyor.

MakerDAO, merkezsiz finans protokolünün kullanıcılara kredi kullandırımında sabit varlığı DAI’yi kullanır, böylece geri ödemelerin, kripto para piyasalarında sıklıkla görülen volatiliteden korunması sağlanır.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir