Kriptolar:
30427
Bitcoin:
$62.081
% 1.89
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.23
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.22
Korku & Açgözlülük:
40 / 100
Bitcoin:
$ 62.081
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Madenciler Zor Durumda! 2 Milyar Dolarlık Satış

Bitcoin Madencisi Marathon Digital, Kenya ile Ortaklık Kurdu

Bitcoin madencileri, maliyetlerini karşılamak için son 6 ayda 2 milyar dolarlık BTC sattı. Bu durum, piyasada arz fazlası yaratarak fiyatları düşürdü.

Analiz firması IntoTheBlock’un raporuna göre, madenciler Haziran ayından bu yana 30.000 BTC’den (yaklaşık 2 milyar dolar) fazla satış gerçekleştirdi. Bu, son bir yılda görülen en yüksek satış hızı. Uzmanlar, bu satışın arkasında yatan sebebin, son yarılanma sonrası kârlardaki potansiyel düşüş olduğunu düşünüyor.

QCP Capital, Bitcoin madencilerinin şu anda büyük bir baskı altında olduğunu ifade ediyor. Yarılanma sonrası maliyetlerde yaşanan artış, madencileri zor duruma soktu. Sonuç olarak, madenci BTC varlıkları son 14 yılın en düşük seviyesine geriledi ve toplam rezervler yıl başından bu yana 50.000 BTC azaldı.

İlginizi Çekebilir: Ethereum İşlem Ücretlerinde Düşüş

Tüm bunlara ek olarak, piyasaya yeni bir arz sorunu da eklendi. Alman hükümetinin son günlerde yaklaşık 3.000 BTC sattığı ve 47.000 BTC’nin daha satılması bekleniyor. Bu durum, piyasadaki satış baskısını daha da artırdı.

QCP, mevcut piyasa koşullarına rağmen, yıl sonuna doğru fiyatlarda bir yükseliş bekliyor. QCP Capital ticaret masası, bir ayın altındaki vadeler için büyük miktarda alım opsiyonu satışı ve Eylül’den Aralık’a kadar agresif alım opsiyonu satın alımları gözlemledi. Firmaya göre bu durum, piyasanın yaz aylarında bir konsolidasyon dönemi yaşayacağını ve ardından ABD seçimlerine doğru önemli bir fiyat artışı yaşanacağını gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir