Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.788
% 3.11
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.788
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

LUNC, Tehlikeli Bir Şekilde Sıfıra Düşmeye Yakın, İşte Nedeni

Gerçekleşen son spekülasyonların sonucunda büyük bir düşüş yaşayan Terra Classic (LUNC), tüm dünyanın gündeminde yoğun yer edindi.

LUNC yatırımcılarının büyük bir merakla beklediği yakım politikası başlatıldı. Geçmişte yaşanılan tüm süreci unutturacağını ve yatırımcıların ilgisini tekrar kazanacağını aktaran LUNC, beklentiyi karşılayamadı.

Belirlenen yakım politikasına göre kripto borsaları, hacimle paralel olacak şekilde yüzde 1.2 oranında yakım yaparak, LUNC arzının düzenli olarak azalmasına yardımcı olacaklardı. Ancak, çoğu kripto borsası bu yakım politikasını kabul etmedi. Kötü gidişatın kurtarıcısı olarak, yoğun bir şekilde reklamı yapılan yakım politikasının sonuçları yatırımcıları üzdü. Yatırım varlıklarının, değer kazarak eski haline geri döneceğini bekleyen yatırımcılar sonuçtan memnun kalmadı.

Geçmişte Neler Olmuştu, LUNC Yakım Politikası Nasıl Sonuçlandı?

Terra ekibi, kendilerine ait olan LUNA ve UST’yi, birbirleriyle bağlantılı olacak şekilde piyasaya sürmüştü. Bu sisteme göre, bir stablecoin olan UST ve yatırım coin’i olan Luna paralel ilerleyecekti. UST, maruz kaldığı saldırılar ve satış baskısıyla birlikte LUNA’yı da etkilendi. Terra ekibi, UST’yi kurtarmak için LUNA’nın arzını arttırma gereği duydu. İki projenin de kontrolünü kaybeden Terra, yaşanan çöküşe engel olamadı. Çöküşün ardından Terra, yeniden markalaşma adı altında revizyona gitti. Revizyon sonrası LUNA, LUNC olarak yayına girdi. UST ise yoğun eleştirilere rağmen USTC olarak geri döndü.

Çalışmaya ve geliştirmeye devam edeceğini bildiren LUNC, yakım politikasının etkisini henüz göremedi. Özellikle, Binance gibi büyük borsaların yakım politikasına destek verdiğini gören güçlü traderlar, haberi al taktiğini uyguladı. LUNC yatırımcıları yakım politikasının başlamasını beklerken, kısa sürelik artış fırsatını yakalayan traderlar, beklentiyi sat taktiğine geçiş yaptı.

Yoğun ilgi odağı olan LUNC, en büyük haberi olan yakım politikasını da böylelikle değerlendirememiş oldu. Yatırımcıları tedirgin eden nokta ise alım satım projesine dönüşerek, gelecekteki eski değerine ulaşamayacağı korkusu oldu. Çoğu yatırımcının, ya yakım haberiyle beraber eskisi gibi olacağı ya da sıfırlanacağını iddia etmesi gündem oldu.

Tax, Burn ve Tax Burn Nedir?

Yabancı kaynakların sık sık gündeme getirdiği tax, vergi olarak biliniyor. Herhangi bir kripto paranın, gerçekleştirdiği hacimden kesilen vergi olarak tarif edilir. Genellikle bu vergiyi, kripto para sağlayıcısı borsalar elde ediyor.

Çok sık duyduğumuz burn ise yakım olarak biliniyor. Herhangi bir kripto paranın, planlanan takvime göre gerçekleştirdiği arz azaltma olarak tarif edilebilir. Genellikle burn, toplam sahip olunan arzdan istenilen miktarı, Wormhole şeklinde tabir edilen cüzdana transfer ederek yapılıyor.

Tax Burn mekaniğiyse, hacimden kesilen verginin direkt yakılma işlemidir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir