Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.514
% 4.95
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.514
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

LUNC Nasıl Stake Edilir?

Yeni LUNC sahipleri, coin’in 28 Mayıs’ta piyasaya sürülmesinin ardından LUNC hakkında ardı arkası kesilmeyen gelişmeleri sıkı bir şekilde takip ediyor. Yeni gelişmelerden biri ise LUNC stake’i. Peki LUNC nasıl stake ediliyor?

Terra’nın stablecoin’i UST’nin dolara karşı stabilitesini kaybetmesinin ardından yaşanan Terra çöküşü piyasada ciddi çöküşlere sebep oldu. Ardından Terra’yı kurtarma planlarından olan Terra’yı hard fork’layarak Terra Classic (LUNC) ve Terra (LUNA) yeni iki token’ı piyasaya sürüldü.

LUNC Nasıl Stake Edilir?

Mayıs 2022’deki milyar dolarlık ekosistem Terra’nın çöküşü, kripto para piyasaları tarihindeki en büyük çöküşlerden biri olarak tarihe geçti.

Yaşanan Terra LUNA krizinde dünyanın en büyük algoritmik stablecoin’i olan UST’nin fiyatını desteklemeyi amaçlayan Terra’nın yerel token’ı LUNA’nın değeri de tek bir haftada neredeyse sıfıra gerilemişti. Yaşanan çöküşten Terra LUNA ve USD ilk 10 kripto para birimi arasında yer alıyordu.

Terra’nın kurucusu Do Kwon, ekosistem çöktükten sonra Terra Ecosystem Revival Plan 2’yi devreye soktu. 28 Mayıs 2022’de yepyeni Terra Blockchain’i devreye girdi. Terra Classic olarak adlandırılan blockchain ise hala çalışır durumda. Son zamanlarda, LUNC, v22 yükseltmesi sayesinde token fiyatında düzensiz bir artış yaşıyor.

Cüzdanınızda LUNC varsa, pasif gelir elde etmek için LUNC’larınızı stake edebilirsiniz.

V22 güncellemesinden sonra, yaklaşık 6 milyar LUNC token’ı stake edildi. LUNC’unuzu stake etmek istiyorsanız, aşağıda belirtilen adımları izleyebilirsiniz:

  • Terra Station’a gidin.
  • Web sitesinin sağ tarafındaki “Bağlan” düğmesine tıklayarak Terra cüzdanınızı bağlayın.
  • Stake sayfasında belirtilen birkaç doğrulayıcıdan herhangi birini seçin.
  • Doğrulayıcınızı seçtikten sonra devam etmek için “Delegate”e tıklayın.
  • Stake etmek istediğiniz LUNC sayısını yazın.
  • Gönder düğmesine tıklayarak işlemi onaylayın.

Ayrıca bazıları tarafından, LUNC’u daha küçük doğrulayıcılara devrederek stake etmenin daha güvenli ve daha iyi olduğu düşünülüyor. LUNC’un yeni V22 yükseltmesi, kullanıcıların Mayıs kazasında kaybettiklerinin bir kısmını almalarını sağlıyor.

LUNA’nın tüm gücüyle eski formuna geri dönüp dönemeyeceği tartışmalı bir soru. Kripto para topluluğu bunu bekleyip öğrenecek. Bunun yanında Do Kwon hakkında verilen kararları yorumladığımızda ise bu durumun gittikçe zorlaşıyor ve kurucu Kwon’un hakim karşısına çıkarılması isteği ise her geçen gün artıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir