Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.147
% 1.42
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.147
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

LUNA’dan Sonra Bu Altcoin Çöktü: Bu 5 Coin’e Dikkat!

TerraUSD’nin çöküşünün ardından, DEUS Finance’in algoritmik stabilcoin’i DEI, 0,60 doların altına düştü. UST’ye benzer bir stablecoin mekanizmasına sahip olduğu için 5 altcoin projesine dikkat edilmeli.

Deus Finance’in dolara sabitlenmiş stablecoin’i 60 sentin altına düştü

Piyasa, Terra (LUNA) UST ve LUNA fiyaskosu üzerindeki kayıpların yasını tutmaya devam ederken, Fantom (FTM) tabanlı DeFi protokolü DEUS Finance üzerine kurulu üçüncü taraf enstrümanları için teminat mekanizması olarak kullanılan bir stablecoin olan DEI (DEUS), Pazartesi günü 0,60 sentin altına düşerek dolar sabitini koruyamadı.

DEI’nin fiyatı tüm zamanların en düşük seviyesi olan 0,52 dolara ulaştığında, piyasa değeri de neredeyse 100 milyon dolardan yaklaşık 52 milyon dolara düşerek bunu takip etti. Ancak, stablecoin’in ayrıştırılmasına rağmen, DEUS Finance’in yönetim token’i DEUS, 255.36 dolara düşmeden önce 163.40 dolardan 327.28 dolara yükseldi. Yazım sırasında, DEI’nin fiyatı 0,66 dolar ve piyasa değeri 59 milyon dolar.

Altcoin çöküşü UST ve LUNA fiyaskosu ve DEI ödemelerini duraklatma kararının ardından geliyor

DEI dalgalanması, UST ve LUNA fiyaskosunun neden olduğu stablecoin korkularını ve Deus Finance geliştiricilerinin DEI ödemelerini duraklatma kararının ardından geliyor. Ancak resmi Telegram kanalına göre DEI sabitleme sistemi önümüzdeki 24 saat içinde geri yüklenecek.

DEI aynı zamanda UST gibi algoritmik bir stablecoin olsa da, DEI stablecoin teminatlandırılmıştır, yani kullanıcılar 1 dolar değerinde teminat yatırarak 1 DEI basabilirler. Bunlar USD Coin (USDC), Fantom (FTM), Dai (DAI), WBTC veya DEUS gibi kripto paralar olabilir.

DEI nasıl çalışır?

UST’ye benzer şekilde, DEI’nin fiyat sabitliği, DEUS’un basılmasını ve yakılmasını içeren bir mekanizma tarafından stabilize edilir. DEI basarken, teminat olarak başka token’ler kullanılmadığı sürece bir DEUS teminatı yakılır. Öte yandan, DEI’yi kullanırken DEUS basılır.

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere Mart ayında, DeFi projesi, 3 milyon dolar değerinde DAI ve Ethereum (ETH) kayıplarıyla sonuçlanan bir saldırının kurbanı oldu. Bu nedenle platform, DEI kredi sözleşmesini kapatmaya karar verdi. Deus Finance hack’inden bir gün sonra, DeFi protokolleri Agave ve Hundred Finance, toplam 11 milyon dolar değerinde çeşitli kripto kayıplarıyla sonuçlanan saldırılar da bildirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir