Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.764
% 0.94
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.764
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

LUNA Mucidi Önemli Bir Açıklama Yaptı: Fiyat Yükseliyor!

Terra (LUNA) Güney Koreli CEO’su Do Kwon, ekosistemi dirilteceği düşünülen bir yöntem olarak LUNA’ların yakımını tercih etmediğini söyledi.  İşte detaylar…

Do Kwon: LUNA yakılınca hiçbir şey olmayacak

Do Kwon, Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere geçen hafta Twitter’da iki günlük sessizliğin ardından, sonunda UST’nin tarihi başarısızlığına tepki gösterdi. Dahası, Terra’yı yeniden inşa etmek için çeşitli öneriler sundu. Geçtiğimiz Pazartesi günü, LUNA’nın Blockchain’ini fork’lamayı ve UST’nin ekosistemden çıkarılarak yeni zinciri Terra Classic olarak yeniden adlandırmayı önerdi. Kwon’un önerisi, Terra’nın topluluk forumunda yapılan ön oylamada neredeyse oybirliğiyle reddedildi.

Birçoğu Kwon’un, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun LUNA’nın aşırı şişirilmiş dolaşımdaki 6.5 trilyon token arzının çoğunu satın alma ve yakma önerisini dinlemesini tercih ederdi. Kwon topluluğun ne istediğini biliyor ama buna karşı çıkıyor. Yakın tarihli bir tweet’te de Terra’nın yaratıcısı Do Kwon, LUNA tokenlarını yakmanın iyi bir fikir olmadığını söyledi. Kullanıcılara bir yakım adresi sağlamasına rağmen, “hiçbir şey olmayacağından” tokenları yok etmenin anlamsız olduğu konusunda uyardı. Yine de yakım haberlerinin ardından LUNA, 0.0001631 dolardan 0.0002165 dolara yükseldi. Yazım sırasında, yüzde 20’ye yakın değer kazandı.

Seul savcılığı harekete geçti

Mayıs ayının başlarında, LUNA’nın dolaşımdaki arzı sadece birkaç gün içinde 340 milyondan 6.5 trilyona fırladı. Bu durum, dolaşımdaki arzın enflasyonuna, TerraUSD (UST) stablecoin’inin ABD dolarına olan sabitinden ayrışmasına neden oldu. Muazzam arz artışlarına rağmen, UST stablecoin’i düşük talep nedeniyle sabit değerini toparlayamadı. Bu arada, hiperenflasyonlu LUNA tokenının fiyatı neredeyse sıfıra inerek yatırımcıları hayretler içinde bıraktı.

Bu arada, Seul Güney Bölge Savcılığı kısa süre önce Terraform Labs’ı soruşturmaya başladığını duyurdu. Bunun da ötesinde, Terra kurucusu vergi kaçakçılığı nedeniyle yaklaşık 78 milyon dolarlık para cezası ile karşı karşıya kaldı. Ancak Cumartesi günü Kwon, şirketinin Güney Kore’de vergi borcu olmadığını iddia ederek basında çıkan haberleri Twitter üzerinden yalanladı. Basında çıkan haberlere göre, geçen hafta Terraform Labs tüm hukuk ekibini de kaybetti. Kwon gerçekten de “birçok insanı” kaybettiklerini doğruladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir