Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.249
% 1.10
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.249
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

LUNA Mucidi 2 Önemli Haber Verdi: Büyük Borsalar Var!

Terra kurucusu Do Kwon, yaklaşmakta olan LUNA airdrop için büyük borsalardan veri toplama sürecinde olduğunu söylüyor. Bununla birlikte, TerraUSD (UST), hafta boyunca Binance, BitMEX, OKX ve FTX gibi büyük borsalardan delist edildikten Gemini listesinden de ayrıldı.

Do Kwon, Terra’nın LUNA airdrop için veri topladığını açıkladı

Terra kurucusu Do Kwon, toplanacak büyük miktarda veri nedeniyle airdrop sürecinin “biraz zaman aldığını” söylüyor. Bu karar, LUNA yatırımcılarının çoğunluğunun Terra’nın bir hard fork başlatması ve yeni bir Blockchain oluşturmasından yana olduğunu gösterdiği için geldi. Mevcut sayı, 230,9 milyon oydan %61.7’sinin hard fork lehine oy verdiğini gösteriyor. Oylama 25 Mayıs’ta sona erecek.

Terra airdrop nasıl yapılacak?

Hard fork teklifine göre, LUNA yatırımcılarından oluşan topluluk havuzu, yeni LUNA arzının %30’unu alacak. Çöküşten önceki yatırımcılar %35, çöküşten sonra satın alanlar %10’luk pay alacak. Ekosistem çöküşünden önce Anchor’daki UST yatırımcıları arzın %10’unu alırken, çöküşten sonra yatırım yapanlar %15’ini alacak. Ayrıca, yeni Blockchain’den UST stablecoin tamamen çıkarılıyor. Çoğu topluluk katılımcısı, UST’nin başarısızlığının çökmeye neden olduğu göz önüne alındığında bu önlemi destekliyor.

Ek olarak, hard fork teklifi, Terraform Labs’ı tamamen yeni Blockchain’den çıkaracak ve Terra V2’yi tamamen topluluğa ait hale getirecek.

Gemini’de Terra UST’yi delist ediliyor

coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere Terra UST, son birkaç gün içinde Binance, BitMEX, OKX ve FTX gibi popüler kripto para borsalarından delist edildi. Son bir hamleyle, bir başka büyük borsa Gemini, Terra’nın ilan ettiği veya halihazırda listeden çıkarıldığı borsalar listesine katılıyor.

12 Mayıs’ta Terra ağında tanık olunan benzeri görülmemiş bir çöküş, neredeyse tüm altcoin piyasasını etkiledi. Gemini’de 27 Mayıs’ta UST ve MIR alım satımını askıya alacağını duyurdu:

Ethereum uyumlu cüzdanlara saklama ve para çekme işlemleri, alım satım askıya alındıktan sonra desteklenmeye devam edecek. Hem UST hem de MIR, bu zamana kadar tüm Gemini müşterileri için ActiveTrader aracılığıyla web’de sadece limitli modda ticaret yapmak için mevcut olmaya devam edecek.

Bu arada, Güney Kore’nin vergi makamları, Terraform Labs ve Kwon’u Gelir ve Kurumlar vergisinden kaçmakla suçladı. Ülkenin vergi makamları, şirketten 78,4 milyon doların üzerinde ödenmemiş vergi alıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir