Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$62.046
% 4.61
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 62.046
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

LUNA İçin 3 Son Dakika Gelişmesi: Meclise Gidiyor!

Geçen yılın Mayıs ayında büyük bir satış baskısına neden olan Elon Musk’ın açıklamalarından sonra benzer bir çöküşe Terra ekosistemi neden oluyor. Kripto para yatırımcıları tarihi bir düşüşü tecrübe ediyor. Bir noktada piyasa değerine göre ilk 10’da yer alan UST ve LUNA neredeyse bir haftada piyasadan silindi. Kurumların ve politikacıların devreye girmesiyle, görünüşe göre bu olay bir sürede daha gündemde kalacak.

LUNA kurucusu Do Kwon meclise çağırıldı

LUNA ve UST çöküşü tüm gözleri Terra kurucusu Do Kwon’a çevirdi. Çöküşün ilk saatlerinde kendinden emin Twiter’dan açıklamalar yapan Kwon, LUNA fiyatı sıfıra yaklaşırken bir süreliğine sessiz kalmıştı. UST’yi desteklemek için önerdiği bir paketle piyasada tekrar kendinden bahsettirdi. Şimdi düzenleyici kurumlar ve politikacılar devreye giriyor. Son gelişmelere göre Güney Kore Ulusal Meclisi’nin Siyasi İşler Komitesi bugün düzenlenen bir toplantıda Do Kwon’un arka planda neler olduğunu anlatması için meclise getirilmesini talep etti. Böylece Güney Kore’de ülke genelinde “acil denetim” seferberliği başlatıldı. Ayrıntıları Coinmuhendisi.com olarak bu makalede ele almıştık.

FSS başkanı Jeong Eun-bo ise kripto piyasasında yaşananların diğer piyasaları da etkileyebileceğini belirterek kesin ve net kararların alınması gerektiğini söyledi.

LUNA etrafından dönen bir diğer gelişme; Binance CEO’su CZ’nin “hiç bir değer katmayacağını” söylediği LUNA’nın hard fork yoluyla yeniden yapılandırılması. Do Kwon tarafından önerilen bu çözüme Terra topluluğu tepki gösteriyor.

Do Kwon çözüm önerisi tepki topladı, hard fork işe yarar mı?

Do Kwon, 16 Mayıs’ta Twitter’dan “Terra, UST’den daha fazlasıdır” dedi.

https://twitter.com/stablekwon/status/1526259985004408832

Bunun öncesinde attığı tweet’lerde hard fork yoluyla Terra’yı yeniden inşa etmek yer alıyor.

https://twitter.com/stablekwon/status/1525238424013115393

Ancak Terra topluluğu bu öneriye karşı çıkıyor. Yapılan bir ön ankette topluluğun %90’lık kısmı “hard fork olmasın” yönünde oy kullandı. Binance CEO’su CZ’de olayın ilk günlerinde hard fork yönteminin işe yaramayacağını belirtmişti.

Kurumlardan Upbit borsasına sert eleştiri

LUNA ve UST sıfır dolara doğru ilerlerken, başta Güney Koreli borsalar olmak üzere Binance’de dahil nerdeyse tüm borsalar bir biri ardına delist kararlarını açıkladı. Binance yaklaşık bir gün sonra LUNA/BUSD stop işlemlerini açacağını duyurdu. Güney Kore’nin en büyük borsalarından biri olan Upbit ise bu yönde herhangi bir karar almadı. Güney Kore Ulusal Meclisi Komisyon üyesi ve milletvekili olan Yoon Chang-hyeon bugün borsaya yönelik sert açıklamalar yaptı. Kullanıcılarını düşlenmediklerini söyledi ve “fiyat düşse bile borsa para kazanmaya devam eder” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir