Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$64.444
% 4.12
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.444
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

LUNA Bu Altcoin’i de Çöküşe Götürdü: Önemli Duyuru Var!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) devi Curve Finance (CRV), Terra (LUNA) ekosisteminin stablecoin’i TerraUSD (UST) hakkında bir tweet attı ve ardından yüzde 20 düştü. İşte detaylar…

Curve, Terra (LUNA) tweetiyle düşüş yaşadı

DeFi platformu Curve’ün (CRV) yerel tokeni, platformun UST desteğini kaldırmayı önermesinin ardından Perşembe günü yüzde 20 düştü. CRV, 16 ayın en düşük seviyesi olan 0.9 dolara kadar düştü. Hafif toparlandıktan sonra şu anda 1.10 dolardan işlem görüyor. Tokenın kayıpları, Curve, Terra’nın UST’sinden oluşan likidite havuzlarını sürdürmek için teşvikleri kaldırmayı teklif ettikten hemen sonra tetiklendi.  Curve topluluğu, UST’nin de-pegging’inin (ABD dolarından ayrışmasının) aynı zamanda Curve’in diğer likidite havuzlarını istikrarsızlaştırma tehdidinde bulunduğu göz önüne alındığında, teklifin lehinde ezici bir oy kullandı.

Teklif genel olarak Curve için net bir pozitifliği temsil ederken, Twitter’da bazı eleştiriler aldı. Kullanıcılar, platformu çok önemli bir dönemde UST sahiplerini terk etmekle suçladı. Satış, Curve’ün kilitli toplam değerine (TVL) yayılmış gibi görünüyor. Defilama’dan elde edilen veriler, Curve’ün TVL’sinin son 24 saatte yaklaşık yüzde 9 düşüşle 9.3 milyar dolara gerilediğini gösteriyor.

Ancak borsa hala UST’ye maruz kalırken, UST’nin düşüşünden büyük ölçüde faydalandı. “3pool” likidite havuzu, UST’nin patlamasının Terra’nın kurucusu Do Kwon’un “4pool”u sürdürme planlarını suya düşürmesinden sonra, şimdi DeFi’daki en büyük likidite havuzu oldu. Twitter kullanıcısı @Dynamo_Patrick, UST’nin de-pegging sırasında, traderların UST varlıklarını boşaltmaya çalıştıkları için Curve’ün gelirinin önceki haftaya göre yüzde 625 arttığına dikkat çekti.

Terra yeni planını duyurdu

Bu sırada, Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere son çöküşün ardından, Terra ekosistemleri bir canlanma planı üzerinde çalışıyor. Terra topluluğu üyelerinin çoğunluğu bir hardfork lehinde oy kullandı. Son gelişmede Terra, 1623 numaralı teklifte bir değişiklik yayınladı ve topluluk geri bildirimini takiben üç büyük revizyon yaptı. Revizyonların arasında genesis likiditesini artırma, saldırı öncesi LUNA sahipleri, saldırı sonrası UST sahiplerine yapılan dağıtımın azaltılması yer alıyor. Terra, dağıtımı azaltmaktan saldırı sonrası UST sahiplerine kadar olan yüzde 5’lik değişikliğin topluluk havuzuna tahsis edileceğini söylüyor. Terra, 5 gün sonra sona erecek olan 1623 önerisi için oylamayı açtı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir