Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.484
% 1.81
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.484
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Logan Paul’un NFT Geri Alımı: Ünlülerin Web3’teki Sorumlulukları!

Logan Paul'un NFT Geri Alımı: Ünlülerin Web3'teki Sorumlulukları!

Logan Paul‘un CryptoZoo projesindeki geri ödeme duyurusu, YouTube platformundakı topluluğunda tartışma yarattı.

Coffeezilla isimli YouTube araştırmacısı, Logan Paul ve CryptoZoo‘ya karşı herhangi bir hak iddiasından vazgeçmelerini sağlayacak maddelerin, buyback programı katılımcıları için web sitesinde belirtildiğine dikkat çekti.

Topluluk üyeleri, YouTuber Logan Paul’ün bir yıl önce verdiği sözü tutarak, CryptoZoo adlı NFT projesinin hayal kırıklığına uğramış yatırımcılarına geri ödeme yapacağını duyurması üzerine tepki gösterdi.

İlginizi çekebilir: Microsoft, 30 Yılın Ardından İlk Windows Klavye Güncellemesi!

Bu NFT projesi, oyuncuların kripto para birimleriyle hayvan alıp satmalarına, üremelerine ve ticaret yapmalarına izin verecek bir “play-to-earn” (P2E) oyunu olması planlanıyordu. Ancak YouTuber, 2021 Ağustos’unda projeyi duyurduğu halde oyun hiçbir zaman piyasaya sürülmedi. Bu durum, dolandırıcılık iddialarına ve ünlüye karşı bir sınıf davasına yol açtı.

NFT projesi

Bu tartışma boyunca, birçok yorumcu Paul’ün yatırımcılarına zararlarını telafi etmesini istedi. Ve Paul’ün neredeyse bir yıl önce geri ödemeleri vaat etmesinden bu yana, ilerlemeyi dikkatle takip ettiler.

4 Ocak’ta Paul sonunda, NFT sahiplerinin orijinal fiyatlarından NFT’leri geri alabilecekleri 2.3 milyon dolarlık bir geri alım programına katılabilecekleri bir web sitesi paylaştı. YouTuber’a göre, iddialar web sitesi üzerinden 4 Şubat’a kadar gönderilebilir.

NFT’leri satın alanlar için bu haber olumlu görünse de, bazıları Paul’ün bu hamlesinin ardında başka nedenler olabileceğine inanıyor. YouTube araştırmacısı Stephen Findeisen, bilinen adıyla “Coffeezilla,” web sitesindeki bir uyarıya dikkat çekerek, buyback programı katılımcılarının Paul ve CryptoZoo’ya karşı herhangi bir hak iddiasından vazgeçtiklerini belirtti.

Bu arada, diğerleri bu hareketi topluluk için bir zafer olarak kutladı. Kripto içerik oluşturucusu Mason Versluis, Paul’ün CryptoZoo yatırımcılarına resmi olarak geri ödeme yapmasını kutladı. Versluis, aynı zamanda ana akım ünlülerin “Web3” alanında sorumluluk taşımadan hareket edemeyeceğini vurguladı.

Kommenter” kanallarını sorumlu tutan YouTuber Erling Mengshoel Jr., genellikle “Atozy” olarak bilinir ve YouTube’da neredeyse 1.5 milyon abonesi bulunmaktadır. Mengshoel’e göre, bu gelişme bu kanallar olmasaydı gerçekleşmezdi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için buraya tıklayarak bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir