Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.492
% 1.93
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.492
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Liste Şaşırttı: Kongre Üyelerinin Sepetinde Bu Altcoin’ler Var! 

Temsilci Madison Cawthorn, Bitcoin, Ethereum ve Solana’yı içeren 950.000 dolarlık kripto para trade etti. Ancak, bunu açıklamakta geç kaldı. Bu nedenle de bu hafta çok fazla eleştiri aldı. Ancak Kongre’de Bitcoin ve altcoin trade’i yapan tek kişi o değil.

Kongre üyeleri hangi altcoin projelerini tercih ediyor?

ABD’nin Hisse Senedi Kanunu 2012 yılında kabul edildi. Bu Kanuna göre, Kongre üyeleri, onların personeli ve İcra Şubesi çalışanları, işlemlerini açıklamak zorunda. Düzenleme, hisse senedi, tahvil, emtia ve diğer hisse senedi işlemlerini açıklamayı talep ediyor. Meclis Etik Komitesi, 2018 tarihli bir mutabakatta listeye kripto para birimleri ekledi.

Bununla birlikte Senatör Ted Cruz’a (R-TX) seçildiğinden beri sunduğu her yıllık mali açıklama raporu için 90 günlük bir uzatma verildi. Ve Senatör Cynthis Lummis (R-WY), işlemin gerçekleşmesinden 52 gün sonra 16 Ağustos 2021’de açıkladı. Lummis, 50.000 dolar ve 100.000 dolar değerinde Bitcoin satın aldığını söyledi. Öte yandan kimin neye sahip olduğunu tam olarak belirlemek zor. Çünkü yasa koyucuların formları doldurma biçimleri değişiklik gösteriyor.

Örneğin, Rep. Marie Newman (D-IL), kocasının Bireysel Emeklilik Hesabı (IRA) aracılığıyla alınıp satılan Coinbase (COIN) gibi bireysel hisse senetlerini listeliyor. Ancak meslektaşlarının çoğu, içinde bulunan her bir hisse senedini detaylandırmadan bir emeklilik veya para piyasası hesabının adını veriyor.

Aşağıda, 10 Haziran Cuma gününe kadar dosyalanan raporlarda 2020’den bu yana altcoin alım satımlarını ifşa eden ABD Kongre üyelerinin bir listesi bulunuyor. Liste temiz bir partizan ayrımı gösteriyor. Göründüğü kadarıyla Cumhuriyetçiler gerçek kripto para birimi satın alıyor. Buna karşın Demokratlar, Coinbase (COIN) ve MicroStrategy (MSTR) gibi kripto ile ilgili hisse senetlerine bağlı kalıyor.

Senatör ve üyelerin alıp sattıkları kripto paralar

  • Senatör Ted Cruz (R-TX): Bitcoin (BTC).
  • Senatör Pat Toomey (R-PA): Grayscale Ethereum Trust (GETH), Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ve GameStop (GME).
  • Senatör Cynthia Lummis (R-WY): Bitcoin (BTC).
  • Temsilci Michael McCaul (R-TX): Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).
  • Temsilci Madison Cawthorn (R-NC): Kryll (KRL), Ethereum (ETH), Solana (SOL), Bitcoin (BTC), Request (REQ) ve Let’s Go Brandon (LGB).
  • Temsilci Kenny Merchant (R-TX): Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).
  • Temsilci Mark Green (R-TN): Ethereum Classic (ETC), Dogecoin (DOGE), Chainlink (LINK), Stellar Lümen (XLM), Basic Attention Token (BAT) ve Celo (CELO)
  • Temsilci Felix Moore (R-AL): Cardano (ADA), Dogecoin (DOGE) ve Ethereum (ETH)
  • Temsilci Michael Waltz (R-FL): Bitcoin (BTC)
  • Temsilci Marie Newman (D-IL): Coinbase (COIN), Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).
  • Temsilci Tomasz Malinowski (D-NJ): Mikrostrateji (MSTR).
  • Temsilci Ed Perlmutter (D-CO): Coinbase (COIN)
  • Temsilci Alan Lowenthal (D-CA): Coinbase (COIN)
  • Temsilci Jake Auchincloss (D-MA): Flipside Crypto Inc.
  • Temsilci Donald Sternoff Beyer (D-VA): Block, Inc. (SQ)
  • Temsilci Mike Garcia (R-CA): GameStop (GME)

Kongre META’ya gidiyor

Bu arada 38 Kongre üyesi, mali açıklamalarında 13,9 milyon dolara varan Meta Platformları (META) işlemlerini listeledi. Bunlardan 14’ü, şirketin Ekim ayında Meta Platforms olarak yeniden markalaşmasından bu yana ticaret yaptı.

Bilindiği üzere Meta, Kongre’de popüler bir hisse senedi. Aslında, son üç yılın finansal ifşa raporlarına göre en çok işlem gören beşinci hisse senedi. Onun önünde ise Microsoft, Apple, Amazon ve Alphabet var.

Bekleyen Bitcoin ve altcoin düzenlemeleri

Yıllarca isteksizce kripto endüstrisini kabul ettikten sonra, ABD hükümeti Web3 alanında konuşma, yasama ve dava açma istekliliğini önemli ölçüde artırdı. 7 Haziran’da Sens. Lummis ve Kirsten Gilibrand (D-NY), SEC’in çoğu kripto üzerindeki gözetimini sona erdirecek bir Senato tasarısı sundu. Mart ayında Başkan Joe Biden, hükümetin tüketiciyi koruma, yasadışı finansman, finansal içerme ve ‘sorumlu kalkınma’ konularına nasıl yaklaşması gerektiğine ilişkin planları ortaya koyan Dijital Varlıkların Sorumlu Gelişiminin Sağlanması konulu yürütme emrini imzaladı.

Daha sonra Adalet Bakanlığı, kripto kullanan suçluları kovalamak için uluslararası işbirliği istedi. Hazine Bakanı Yellen, yatırımcıları Terra stablecoin çöküşü gibi olaylardan korumak için yatırımcı koruması talep eden birçok düzenleyiciden biri. Henüz çok fazla gerçek yasa veya düzenleme yok. Ancak, Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere ABD hükümeti buna dikkat ediyor. Yellen, TerraUSD’nin düşüşe geçmesinden bir gün sonra, şunları dedi:

TerraUSD olarak bilinen bir stablecoin bir çıkış yaşadı ve değer kaybetti. Bence bu, bunun hızla büyüyen bir ürün olduğunu ve hızla artan riskler olduğunu gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir