Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.659
% 4.14
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.659
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Liste Çıktı: İşte Yatırımlık 10 Metaverse Coin!

Metaverse terimi teknoloji bakımına göre çok yeni bir teknoloji olsa da kripto yatırımcılarının dikkatini hızla çekmeye devam ediyor. Bu dikkat çeken terim Metaverse coin para birimlerinin ve blok zincirlerinin bu yolculukta hayati bir rol oynamasına şahit olacaktır.

Metaverse coin projelerinin geleceği

Metaverse coin projeleri oldukça yeni olmasından kaynaklı, çoğunun fiyatları oldukça düşüktür. Bu hemen hemen herkes için yatırım fırsatı olarak karşımıza çıkmaktadır. Sektör uzmanlarına göre, mevcut ayı piyasasının, projelerini inşa etmekten daha çok servetlerini inşa etmeye odaklanan geliştiriciler olan kötü aktörleri muhtemelen sarsacağını söylüyor. Performans, olarak güçlü finansal destek veya her ikisi aracılığıyla potansiyel göstermiş olan Metaverse coin projelerini satın almak idealdir. coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere sizin için listemiz hazır. Listemiz 2022 için bazı umut verici Metaverse coin projelerini içermektedir.

Metaverse coin ApeCoin (APE)

APE, ERC-20 token’ı olarak bilinmektedir. Yani Ethereum blok zincirinde kurulmuştur. Ayrıca bir yönetişim ve hizmet token’ı olarak, sahiplerinin Ape ekosisteminin yönetimine katılmalarına izin vermektedir. Sahiplerine yalnızca Apecoin sahiplerine sunulan oyunlara ve diğer ürün ve hizmetlere erişim sağlamaktadır. Apecoin, Yuga Labs’ın popüler olan Bored Apes Yacht Club’ın NFT’lerini yaratan bir Metaverse oyunu olan Otherside’ın yerel token’ıdır. Yuba Labs kısa süre önce APE token sahiplerinin Otherside’da parsel satın almalarına izin veren sanal bir arazi satışından yaklaşık 320 milyon dolar topladığını açıklamıştır. Gerçekleşen satışlar, Ethereum ağında o kadar çok trafik yarattı ki, her kullanıcının Ethereum üzerinden bir işlem yapmak için ödediği ücret olan gas ücretlerinin artmasına sebep oldu.

Yakın zamanda Otherdeeds ile alakalı yaşanan sorunlar, Apecoin’in fiyat düşüşüne ve talebin azalmasına neden oldu. APE’nin fiyatı, satışın açıklandığı tarihteki 26 dolar ile en yüksek seviyeye ulaştı. Ardından düşüş yaşayarak şu anki fiyatı olan 3,49 dolara düştü. Apecoin 17 Mart’ta piyasaya sürülmüştür. Ayrıca piyasaya sürüldüğü sırada maksimum 1 milyar arzının yaklaşık yüzde 30’unun dolaşımda olması beklenmekteydi. Apecoin 1,15 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahiptir. Bu değer, onu dördüncü en büyük Metaverse coin haline getirmektedir.

Sandbox (SAND)

Kripto Metaverse projesi olan The Sandbox etkileyici bir performans göstererek ilgi çekmeyi başardı. Platformun yerel token’ı SAND, 2021 boyunca sürekli olarak yükseliş gösterdi. Ayrıca 2021’in son çeyreğinde 1 milyar dolar değere ulaşarak beklenenden çok daha başarılı bir performans göstermiştir. Genel olarak düşüş yaşayan kripto paralar kadar düşüş yaşamasa da SAND o zamandan beri bir düşüş yaşamaktadır. Ayrıca yazının yazıldığı sırada 0,94 dolar seviyesinden işlem görmektedir.

Bir VR yönü ile bu proje Metaverse vizyonunu gerçekleştirmektedir. Ayrıca Sandbox aslında bir oyun oalrak tasarlanmıştır. Mevcut piyasada ayakta kalmasına yardımcı olabilecek markalarının desteğine sahiptir. Ek olarak yakın zamanda Lionsgate, Hellboy temalı bir Metaverse hedefi oluşturmak için The Sandbox ile ortaklık kurdu. Sandbox, ağırlıklı olarak NFT’lerin oluşturulmasına ve ticaretine dayanmaktadır. Oyuncular, SAND Metaverse coininden faydalanarak NFT’ler oluşturabilir. 1,24 milyarı kullanımda olan 3 milyar token’lık sınırlı bir arza sahiptir. Piyasa değeri yazının yazıldığı esnada 1,12 milyar dolardır.

Decentraland (MANA)

Popülerlik açısından Decentraland, haberlerde sıkça yer alan bir kripto Metaverse projesidir. Bu kısmen, platformun yerel token’ı MANA için önemli kazanımlara yol açan NFT çılgınlığından kaynaklanmaktadır. Birçok NFT sahibi, platformu NFT’lerini özlleştirmek için kullanmaya başlamıştır. Ancak bu Metaverse platformundaki tek şey NFT’ler değildir. Ayrıca Decentraland üzerinde, sanal arazi satın almak, sanal oyunlar oynamak ve diğer dijital varlıklar yaratabilmek mümkündür.

Decentraland il olarak 2017’de piyasaya sürülmüştür. Ayrıca tanınması zaman alan eski projelerden biridir. MANA’nın piyasa değeri etkileyici bir şekilde bugün itibariyle 1.648 milyar dolar seviyesinde bulunmaktadır. Ayrıca bu değer onu piyasa değerine göre en büyük Metaverse token’ı yapmaktadır. MANA, yılın başından bu yana önemli ölçüde düşüş yaşayan projelerden biridir. Ancak bir yıl öncesine göre hala artışta olduğunu göz ardı etmemek gerekmektedir.

Highstreet (HIGH)

Highstreet, Metaverse uygulamaları açısından potansiyele sahip sanal gerçeklik desteğine sahip ilginç bir Metaverse projesidir. İlk olarak, HIGH para birimini kullanarak bu sanal evrendeki şeyler için alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca bazı Shopify mağazaları platforma entegre edilmiş durumdadır. Projede oyun oynama özelliği ve NFT’ler de vardır. Bu nedenle teknoloji ve kripto trendleriyle uyumlu güncel bir hal almaktadır.

Gerçek dünyada bakış açısına göre, bu proje zaten Metaverse teknolojisinin vaatlerini gerçekleştiriyor. Pratikliği bir ölçü olarak gören bir yatırımcıysanız, bu seçenek sizin içi iyi olacaktır. Proje, teknoloji şirketi HTC tarafından desteklenmektedir. Ayrıca Ağustos 2021’de 5 milyon dolar fon toplamıştır. Haziran 2022 itibariyle piyasa değeri 16 milyon doların üzerindedir.

Floki Inu (FLOKI)

Floki Inu meme tabanlı bir kripto paradır. Ancak özellikle düşük değerli kripto para birimleri arayanlar için FLOKI Metaverse coin olarak büyük önem taşımaktadır. Token, başka bir kripto projesinin adı olan Shiba Inu’dan esinlenerek yaratılmıştır.

Projenin web sitesine göre, memleri gerçek dünyadaki kullanım örnekleriyle birleştirmek hedeflenmektedir. Ayrıca bir oyun ve NFT pazarının yanı sıra bir içerik ve eğitim platformu başlatacağı da belirtilmektedir. Bahsedilen bu yeni platformlar, hala yapım aşamasında olan bir projedir. Floki Inu’nun 55,84 milyon dolarlık bir piyasa değeri vardır. Ayrıca yazının yazıldığı esnada 0,000006772 dolardan işlem görmektedir.

Metaverse coin Metahero (HERO)

Metahero, 3D tarama kullanarak gerçek dünyadaki nesnelerin ve insanların HD avatarlarını oluşturma etrafında dönen yeni bir Metaverse projesidir. Ayrıca şirket, Doha’da nesneleri tarayan ve Metahero evreni için dijital, 3D formlarını oluşturan bir tarama odası kurmuştur.

Metahero, bu amaç doğrultusunda Wolf Studio ile ortaklık kurmuştur. Yerel token’ı olan kripto para birimi HERO, Haziran 2022 itibariyle 43,36 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahiptir. Bu listedeki diğer tokenlara nispeten daha küçük olmasına rağmen, değeri dikkate değerdir.

Terra Virtua Kolect (TVK)

Terra Virtua Kolect, NFT’lerin var olmadığı 2017 yılına kadar uzanan bir projedir. Ancak, şimdi tamamen NFT’lerle ilgili bir sanal ortama dönüşmüştür. Yerel token’ı TVK’yi kullanılarak NFT’ler oluşturabilmektedir. Ayrıca satma ve satın alma işlemi gerçekleştirilebilir. Bu proje NFT’lere bağlı olduğundan, NFT yatırımındaki artış göz önüne alındığında muazzam bir potansiyele sahiptir. Açıklanan bazı verilere göre platform bilgisayar ve VR ortamlarıyla tam uyum sağlamaktadır.

Terra Virtua kısa süre önce pazarını daha sürdürülebilir hale getirmek amacıyla Cardano blok zincirine entegre edilmiştir. Ayrıca daha önce ilk karbon pozitif blok zinciri olan Polygon’uda entegre etmiştir. TVK piyasa değeri şu anda 24,41 milyon doların üzerindedir. Bununla birlikte, NFT oyunu Kawaii Adaları ile yakın zamanda yapılan ortaklık anlaşması gibi yeni ortaklıklar duyurmuştur.

Star Atlas (ATLAS)

Star Atlas, çarpıcı grafikler sunan ve oyuna dayanan bir Metaverse projesidir. Oyun, oyuncuların son derece gerçekçi bir ortamda toprakları fethedip kaynak toplayabilecekleri geleceği göstermektedir. ATLAS kısa süre önce Star Atlas’ın donanım sağlayıcısı olarak hizmet verecek bir PC üreticisi olan iBuyPower ile oyunun üyeliğini genişletmesi beklenen bir anlaşmaya vardı.

Oyun, oyna kazan mantığıyla kazanılan bir Metaverse token’ı ATLAS’ı içermektedir. Bunu, oynadıkça ve bir şeyler başardıkça para kazandığınız, ödüle dayalı ortalama bir oyun olarak düşünebilirsiniz. Ayrıca ödüllerin farklı yollarla kazanç sağlama potansiyeli vardır. Oyun, Ethereum tabanlı projelere kıyasla düşük işlem ücretlerinin avantajını sağlayan Solana ağına dayanmaktadır. Piyasa değeri 13 milyon dolar civarındadır. Ayrıca yazının yazıldığı sırada 0,005981 dolardan işlem görmektedir.

Enjin (ENJ)

Enjin Metaverse’ünde birden fazla token görmek mümkündür. Bu token’lar, daha sonra oyunda ilerlemenize yardımcı olacak varlıkları satın almak için kullanabileceğiniz yerel token ENJ’yi basabileceğiniz Metaverse tarzı oyun ortamıdır. Karakterinizin özellikleri dahil oyundaki her şey ENJ ile ödenebilmektedir. Ayrıca burayı bir pazar yeri gibi düşünebilirsiniz.

Enjin, Ethereum blok zincirinde kurulmuştur. Ayrıca 393 milyon dolar değerinde piyasa değerine sahiptir. Ayrıca Enjin kısa süre önce Polkadot’ta 100’den fazla oyun ve uygulamayı kullanıma sunan ilk NFT blok zincirini piyasaya sürmüştür.

Metaverse coin Epik Prime (EPIK)

Epik Prime, tamamen NFT’lerle ilgili bir Metaverse projesidir. Ayrıca Epik’in 300’den fazla oyun müşterisi vardır. NFT koleksiyonlarını ve deneyimlerini Warner Music ve Universal gibi şirketlere lisanslamaktadır.

EPIK geçtiğimiz sene piyasaya sürülmüştür. Ayrıca 4,18 milyon dolarlık bir piyasa değeri vardır. Bu, listedeki açık ara en küçük Metaverse projesidir. Maksimum 2 milyar token arzının 349 milyondan fazlası dolaşımdadır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir