Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.528
% 0.96
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.528
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Lightning Nedir? LIGHT Ne İşe Yarar?

Lightning nedir? LIGHT coin olarak da bilinen Lightning, Bitcoin’in ölçeklenebilirlik problemini çözmeyi amaçlayan bir katman-2 çözümüdür. Bu makalede Lightning Network nedir, ne sunmaktadır LIGHT coin nedir, ne işe yarar, nasıl alınır gibi merak edilen soruların yanıtlarına erişebilirsiniz. coinmuhendisi.com olarak, sizin için hazırladık. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.

Lightning nedir?

Bitcoin, ortaya çıktığı günden bugüne oldukça popüler bir değer deposu olmayı başardı. Ancak, bu benimsenme artışı, beraberinde yoğunluğu da getirdi. Bugün BTC ağı, tasarlanma biçimi nedeniyle oldukça yavaş ve yüksek maliyetli. İşte bu problemi çözmek için, Bitcoin ağı üzerine inşa edilen bir katman-2 çözümü olan Lightning Network (LN) ortaya çıktı. LN, insanların veya şirketlerin, birbirleri arasında para taşımasına izin veren bir kanal sisteminden oluşur. Buna göre kullanıcıların, işlemlerini doğrulamak için Blockchain kullanmalarına gerek yoktur. Yani LN, eşler arası (P2P) kripto ödemelerini kolaylaştırmayı hedeflemektedir.

Lightning Network ne sunmaktadır?

Lightning Network, geleneksel Visa ve Mastercard gibi ödeme sistemleriyle benzerlik göstermektedir. Bir şey için ödeme yaptığınızda, anında çözülmez. Bunun yerine, alıcıdan gelen fonların ve satıcının talebinin hızlı bir şekilde doğrulanması sağlanır. Ek olarak, fonların fiili olarak aktarılması kısa süre sonra gerçekleşir. Lightning Network, ödemeleri işleyen bir düğüm ağı tarafından çalıştırılmaktadır. Ayrıca işlemler, karmaşık ortak anahtarlar yerine genellikle QR kodu teknolojisinin kullanımıyla gerçekleştirilir. Böylece, birçok işlemin kısa sürede gerçekleşmesine olanak tanır. Bununla birlikte, herhangi bir blok doğrulamaya ihtiyaç duyulmadığından masraflar düşüktür. LN’nin Bitcoin temelli bir cüzdan uygulaması da bulunmaktadır.

LIGHT nedir? Ne işe yarar?

LIGHT, Lightning ağının yardımcı tokenidir. Binance Chain üzerinde BEP-20 akıllı kontratıyla oluşturulmuştur. Tokenin birçok kullanım durumu bulunmaktadır. Ancak, temel kullanım durumu dijital nakittir. Özellikle birkaç sent veya satoshi (sat) ödemesi için uygun olarak öne çıkmaktadır. Bir Lightning ödemesi hemen gerçekleştirilir. Böylece, birkaç milisaniye sonra ödeme yapandan alacaklıya para aktarımı yapılabilmektedir. Bir Lightning işlemi Blockchain’e kaydedilmemektedir. Bu nedenle, güvenli bir ödeme sağlamak için birkaç blok beklemeye gerek yoktur. Bununla birlikte LIGHT ile ödeme yapan kişiler, kimliklerini gizleyebilir. Yani anonim biçimde işlem yapmak mümkündür.

Lightning nedir? LIGHT nasıl alınır?

Lightning Network ile ilgilenen yatırımcılar, altcoin projesinin listelendiği bir borsa bulmalıdır. LIGHT coin mevcut olarak işlem hacmi geniş borsalarda listelenmemektedir. Buna göre kripto para, yalnızca PancakeSwap’ta işlem görmektedir. İlgili yatırımcılar, PancakeSwap borsasına üye olup, hesaplarını doğrulamalıdır. Ardından, cüzdanlarına LIGHT paritelerine uygun bir varlık yatırmaları gerekmektedir. Tüm bunları eksiksiz biçimde yapan kullanıcılar, LIGHT coin satın alabilmektedir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir