Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.118
% 1.25
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.118
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Latin Amerika’nın en büyük yatırım bankası kripto ticaretine başlıyor

Investing.com – Latin Amerika’da kripto para sektörüne olan talep son zamanlarda artmaya başladı. Bu talebe yanıt vermek isteyen Brezilya merkezli Latin Amerika’nın en büyük yatırım bankası BTG Pactual, dün kripto ticareti için aracılık hizmetlerine başlayacağını duyurdu.

BTG Pactual, Brezilya’da Bitcoin ve diğer kripto paralar için yeni bir borsa olarak faaliyet gösterecek Mynt platformunu kurduğunu duyurdu. BTG Pactual’ın kripto borsası hizmeti başlatması, Brezilya’da kripto ticaretine başlayan ilk en büyük finans kuruluşu olma özelliği taşıyor. Bunun yanında yönetimi altında 200 milyar doların üzerinde varlık bulunan şirket, müşterilerine Bitcoin hakkında eğitim vermeyi de planlıyor.

Mynt platformu, ilk aşamada toplamda beş kripto para biriminin ticaretine aracılık edecek. Bunlar arasında Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) dışında Cardano (ADA), Polkadot (DOT) ve Solana (SOL) bulunuyor. Mont Dijital Varlıklar Başkanı André Portilho, ilerleyen dönemlerde talebe ve proje değerlendirmelerine göre daha çok kripto varlık ekleyeceklerini dile getirirken platform için bir sabit kripto para üzerinde çalıştıklarını da söyledi.

Portilho, henüz platformda kullanılacak sabit kripto paranın kendi geliştirecekleri mi yoksa bir 3. taraf sabit kripto parası mı olacağı konusunda karar vermediklerini aktardı.

Latin Amerika’da kripto benimsemesi artıyor

Latin Amerika’nın en büyük finansal kurumlarından biri BTG Pactual’ın kripto ticaretine adım atmasının yanında bugün hisseleri, Nasdaq borsasında işlem gören Xp Inc (XP)’in de Brezilya piyasasında Bitcoin ve Ethereum ticaretine başlayacağı duyuruldu.

XP Inc., Xtage adını verdiği platformu, ilk olarak Mayıs ayında duyurmuştu. XP Inc. Finansal Ürünler Direktörü Lucas Rabechini, Reuters’e verdiği bir röportajda, yıl sonuna kadar en az 10 kripto para birimini platforma ekleme planlarından bahsetti.

Diğer yandan bankacılık devleri arasında bulunan Santander’in de kripto para ekosistemine girme planları olduğu biliniyor. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir