Kriptolar:
29773
Bitcoin:
$71.235
% 6.19
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.66
Piyasa Değeri:
$2.55 T
% 6.38
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 71.235
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.55 T

Kyber Network Crystal (KNC) Nedir?

Kyber Network, herhangi bir merkezi olmayan uygulamada (DApp) güvenli ve anında işlemler sağlamak için çeşitli kaynaklardan gelen likiditeyi toplayan bir likidite protokolleri merkezidir. Kyber Network’ün temel amacı, DeFi DApp’lerin, merkezi olmayan borsaların (DEX’ler) ve diğer kullanıcıların en iyi oranları sağlayan likidite havuzlarına kolay erişimini sağlamaktır.

Kyber’deki tüm işlemler zincir üzerindedir, bu da herhangi bir Ethereum blok gezgini kullanılarak kolayca doğrulanabilecekleri anlamına gelir. Projeler, tokenlerin anında yerleşimi, likidite toplama ve özelleştirilebilir bir iş modeli gibi protokolün sunduğu tüm hizmetlerden yararlanmak için Kyber’in üzerine inşa edilebilir.

Kyber, geliştiricilerin farklı ihtiyaçlar için likidite konusunda endişelenmelerine gerek kalmadan ürün ve hizmetler oluşturmasına olanak tanıyarak merkezi olmayan finans (DeFi) endüstrisindeki likidite sorununu çözmeyi hedefliyor.

Kyber Network’ü Benzersiz Kılan Nedir?

Kyber Network, merkezi bir borsa gibi üçüncü bir tarafa ihtiyaç duymadan herkesin anında token takas etmesine izin veren ilk araçtır. Kyber’in benzersiz mimarisi, geliştirici dostu olacak şekilde tasarlanmıştır, bu da protokolün uygulamalarla ve diğer blok zinciri tabanlı protokollerle kolayca entegre edilmesini sağlar.

DeFi’nin birçok kullanım durumu ve olasılığı vardır. Bu nedenle, tek bir likidite protokolü, tüm likidite sağlayıcıların, alıcıların ve diğer piyasa katılımcılarının ihtiyaçlarını karşılayamaz. Kyber’in likidite merkezi mimarisi, geliştiricilerin ve Kyber ekibinin, farklı likidite ihtiyaçlarını karşılamak için hızlı bir şekilde yeni protokoller geliştirmesine ve genel Kyber Network’e entegre etmesine olanak tanır.

Nisan 2021’de Kyber , dünyanın ilk dinamik piyasa yapıcı protokolü (DMM) olan Kyber DMM’yi piyasaya sürdü. Kyber DMM, ücretleri optimize etmek, kazançları en üst düzeye çıkarmak ve özellikle fiyat aralığında düşük değişkenliğe sahip istikrarlı çiftler için (USDC/USDT, ETH/SETH gibi) likidite sağlayıcıları için son derece yüksek sermaye verimliliği sağlamak üzere piyasa koşullarına tepki vermek üzere tasarlanmış yeni nesil bir AMM’dir.

Kyber’in tamamen zincirleme tasarımı, protokolün tam şeffaflığı ve doğrulanabilirliği korumasını sağlar. Platform, dünyanın en çok kullanılan likidite merkezi olduğunu iddia ediyor.

 

Kyber Network Crystal (KNC) Nasıl Çalışır?

Protokol, kripto varlıklarının bulunduğu havuzu ya da bu varlıkları yöneten diğer kripto borsalarına bağlanabilmektedir. Bu sayede diğer blok zincirlerle dijital varlık değişimi için ilişki kurabilme işlevine sahiptir.

MetaMask gibi bir cüzdanınız varsa varlıklarınızı Kyber Network’e aktarıp KNC alabilir ve diğer kripto varlıklarıyla anında takas işlemi yapabilirsiniz. Ayrıca platform sayesinde ödeme işlemi yapmak da mümkündür. Çünkü sahip olduğunuz kripto para birimi, ödeme yapacağınız tarafın istediği kripto para birimine çevrilerek karşı tarafa iletilebilmektedir.

Kullanıcıların Kyber Network’ü 7/24 ve anında işlem yapabilecek şekilde kullanabilmesi, platformu dünyanın en büyük likidite protokollerinden biri haline getirmiştir.

 

Kyber Network Crystal (KNC) Kurucuları Kimlerdir?

Loi Luu – CEO ve Kurucu Ortak : Geçmişte, Avustralya’da Silikon Vadisi’nde bulunan Kambria için Blockchain Danışmanıydı. Aynı zamanda İsviçre ve Singapur’da bir dijital varlık bankası olan Sygnum’un danışmanıdır.

Victor Tran – Baş Mühendis ve Kurucu Ortak : Victor, teknoloji şirketlerinin CTO’su olarak uzun yıllara dayanan deneyime sahiptir. Şu anda, aynı zamanda Ethereum tabanlı bir blockchain oyunu olan SIPHER’in kurucu danışmanıdır.

Yaron Velner – CTO : Yaron aynı zamanda çok yönlü bir mühendis. Şu anda Kyber Network’te CTO ve bir borç verme platformu olan B.Protocol’un CEO’su.

 

Kyber Network Crystal (KNC) Yol Haritası Nasıldır?

Çizdikleri yol haritasına bağlı kalmaya çalışan Kyber Network, 2022 yılında yapmayı planladığı şeyleri şu şekilde özetlemiş:

* Daha fazla DEX ve Ağ; Near/Aurora,…
* Daha fazla likidite ve token çeşitliliği.
* ZKyber gibi Ethereum L2 ölçeklendirme çözümlerine yönelik araştırmalara devam ederken, alandaki popüler projelere yatırım yapmayı ve bu projelerle ortaklık kurarak yaklaşan DeFi ve GameFi trendlerini hızla yakalamayı planlıyor.

 

Kyber Network Crystal (KNC) Partnerleri kimlerdir?

Projenin, Hashed, Parafi Capital ve Binance gibi güçlü isimleri arkasına almış olması projenin gelecekte güzel yerlere gelebileceği düşüncesine ulaştırdı.
Ekip çalışmalarından taviz vermez ve amaçları doğrultusunda yenilikçi hareketler ile çalışmaktan geri durmazsa projeyi iyi yerlerde görmemiz mümkün.

 

Kyber Network Crystal (KNC) Tokenomiki Nasıldır?

 

Kamu Satışı: %26,7
Özel Satış: %33,5
Ekip, Danışmanlar ve Erken Yatırımcılar: %19,47
Rezervler: %19,47
Airdrop: %0,86

 

Kyber Network Crystal (KNC) Nasıl Satın Alınabilir?

Kyber Network Crystal (KNC), Dünyanın en büyük borsalarından birisi olan Binance’de listeli durumdadır. Satın almak ve ömür boyu %20 komisyon indiriminden faydalanmak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir