Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.639
% 1.54
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.639
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Kuzey Koreli Hackerlar 3 Milyar Dolarlık Kripto Çaldı!

Kuzey Koreli Hackerlar 3 Milyar Dolarlık Kripto Çaldı! ABD merkezli siber güvenlik şirketi Recorded Future’ın raporuna göre, Kuzey Koreli hacker’lar 2017’den beri yaklaşık 3 milyar dolar değerinde kripto para çaldı. Bu miktar, Kuzey Kore’nin yıl içinde tüm askeri harcamaların yaklaşık yarısına eşit.

Kuzey Koreli hacker’lar, yalnızca 2022 yılında tahmini olarak 1,7 milyar dolar değerinde kripto para birimini çalmakla suçlandı. Bu miktar, Kuzey Kore ekonomisinin yaklaşık yüzde 5’ine veya askeri bütçesinin yüzde 45’ine eş değer. Bununla birlikte çalınan miktar, ülkenin ihracattan elde ettiği toplam yıllık geliri önemli bir farkla aşıyor.

Raporda, Bu miktar aynı zamanda Kuzey Kore’nin 2021 yılındaki 182 milyon dolarlık ihracatının değerinden neredeyse 10 kat fazla” ifadesi yer aldı.

Hacker’lar, başlangıçta saldırılar için Güney Kore’yi hedeflediğini açıkladı. Ancak, son yıllarda hedef kitlelerini genişleterek, dünya genelindeki kripto para borsaları, finans kurumları ve hükümetlere saldırmaya başladılar.

Dikkatinizi çekebilir: Bitcoin Yeniden 40.000$

Kuzey Koreli hacker’ların kripto paralarla finanse edilen faaliyetleri, uluslararası toplum tarafından endişeyle karşılanıyor. Bu faaliyetlerin, Kuzey Kore’nin nükleer ve füze programlarını finanse etmek için kullanılabileceğinden korkulur. Kuzey Kore’nin kripto paralarla finansmanını engellemek için uluslararası işbirliği ve ortak çabalar gerekiyor. Bu konuda, kripto para borsaları, finans kurumları ve hükümetlerin birlikte hareket etmesi ve ortak önlemler alması önem taşıyor.

Kuzey Koreli Hackerlar’ın Kripto Parayla Finansmanını Engellemek İçin Öneriler

Kuzey Kore’nin kripto paralarla finansmanını engellemek için aşağıdaki önlemlerin alınması öneriliyor: Kripto para borsaları ve finans kurumları, müşterilerini daha iyi tanımak ve şüpheli işlemleri izlemek için daha sıkı kontroller uygulamalıdır. Hükümetler, kripto parayla yapılan finansal işlemleri izlemek için yeni araçlar ve teknolojiler geliştirmelidir.

Uluslararası toplum, Kuzey Kore’nin kripto paralarla finanse edilen faaliyetlerini hedef alan yaptırımları uygulamalıdır. Bu önlemlerin uygulanması, Kuzey Kore’nin kripto paralarla finansmanını engellemek ve uluslararası güvenliği korumak için önemli bir adım olacaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir