Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$66.351
% 7.75
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 66.351
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Kuzey Akım sızıntıları umutları söndürünce Avrupa’da doğal gaz fiyatları yükseldi

TFMBMc1
+8,45%

Portföy’e Ekle/Kaldır
Takip listesine ekle
Pozisyon Ekle

Pozisyon başarıyla eklendi:

Lütfen varlık portföyünüze isim verin
Çeşidi: Al Sat
Tarih:

Miktar:
Fiyat
Puan Değeri:

Kaldıraç: 1:1 1:10 1:25 1:50 1:100 1:200 1:400 1:500 1:1000
Komisyon:

Yeni bir takip listesi oluştur Oluştur Yeni varlık portföyü oluştur Ekle Oluştur + Başka pozisyon ekle Kapat

Yazar – Geoffrey Smith

Investing.com – Baltık Denizi’nin altından geçen Kuzey Akım boru hattının her iki kolundan gelen sızıntı haberlerinin, önümüzdeki kış Rusya’dan daha normal seviyelerde tekrar ithalata başlanacağına dair zaten zayıf olan umutları kırmasının ardından Avrupa doğal gaz fiyatları Salı günü yükseldi.

Kuzeybatı Avrupa gaz fiyatları için bir gösterge teşkil eden ön-aylık TTF sözleşmesi, Pazartesi günü 168,50 euro ile iki ayın en düşük seviyesini gördükten sonra %8,8 artışla megavat-saat başına 189,10 euro’ya yükseldi.

Bu hareket, İsveç Denizcilik İdaresinin (SMA) Rusya’dan Baltık Denizi’nin altından Almanya’ya uzanan Kuzey Akım boru hatlarında yeni sızıntılar olduğu uyarısında bulunmasının ardından gerçekleşti. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden önce ikinci hat, gazla doldurulmuş ancak ticari faaliyete başlamamışken Rusya, mekanik sorunları gerekçe göstererek birinci hattaki akışı durdurdu – bu, Alman hükümetinin siyasi amaçlı bir kesinti için uydurma bir bahane olarak reddettiği bir açıklama oldu.

SMA ilk hatta iki sızıntı tespit ettiğini açıklarken Danimarka’nın deniz güvenliği otoritesi de Pazartesi günü ikinci hatta bir sızıntı tespit ettiğini belirtti. Her iki kurum da patlayıcı gaz varlığı nedeniyle gemilere, sızıntıların bulunduğu yerden en az beş deniz mili uzakta durmaları talimatını verdi.

Denizaltı gaz boru hatlarında sızıntılar son derece nadirdir; 24 saat içinde birbirine yakın üç sızıntının tespit edilmesi sabotaj şüphelerini arttırarak Rusya’nın, Ukrayna’ya verdiği desteği kesmesi için Avrupa’ya uyguladığı ekonomik baskı kampanyasını güçlendirdi.

Kopenhag’daki Risk İstihbaratı danışmanlık şirketinin kurucusu ve CEO’su Hans Tino Hansen, Twitter aracılığıyla yaptığı açıklamada “Rusya iyi oynadı – tamamen inkar etti ve ‘istesek bile gaz veremeyiz…’ dedi.” ifadelerini kullandı.

Sabotajın doğrulanması halinde Rusya’nın Ukrayna’daki siyasi hedeflerini ilerletmek için sivil altyapıya saldırdığı yönündeki kanıtlar giderek artacaktır ki bu hedefler artık açıkça görülüyor: ülkenin güneyini ve doğusunu ilhak etmek. Bu durum, Rusya’nın son haftalarda savaş alanında önemli ilerlemeler kaydeden Ukraynalı rakibini zayıflatmanın yollarını ararken Zaporijya’daki nükleer reaktörlere ve Ukrayna’nın diğer elektrik santrallerine zarar vermeye istekli olabileceği yönündeki endişeleri arttıracak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir