Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.154
% 1.45
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.154
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Kurumsal Yatırımcılar, Bu 3 Altcoin’den Satın Alıyor!

CoinShares’in en son haftalık raporu, kripto para piyasası yükselirken akıllı paranın erken davrandığını gösteriyor. Bitcoin (BTC), Kasım 2021’den bu yana en büyük tek hafta girişini kaydetti. Kurumsal yatırımcılar ayrıca Ethereum ve Solana gibi altcoin projelerini de satın alıyor.

Kripto para piyasasının haftalık fon akışları

Geçen haftadan bu yana kripto para yatırım ürünleri 30 milyon dolarlık giriş gördü. Bu miktar Kasım 2021’den bu yana en büyük tek hafta giriş oldu. Bitcoin, geçen hafta toplam 19 milyon dolarlık giriş gördü. Böylece, Bitcoin için kurumsal girişler Mayıs 2022’den bu yana tek haftalık en büyük tutara ulaştı. Diğer yandan, Ethereum toplam 8 milyon dolarlık kurumsal fon topladı. Geçen aydan bu yana Ethereum ürünlerine yönelik fon akışı 137 milyon dolara ulaştı. Aynı zaman diliminde Bitcoin, 221 milyon dolar giriş kaydetti. Böylece Bitcoin ve Ethereum için fon akışı, Haziran 2021’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

İsviçre, kripto para yatırımcıları için tercih edilen bölge haline geldi

Tüm kripto para yatırım ürünleri geçen hafta toplam 27 milyon dolarlık giriş gördü. Böylece Kasım 2021’den bu yana tek bir haftalık en büyük giriş kaydedildi. Girişler 394 milyon dolar ve yönetim altındaki toplam varlıklar (AuM) Haziran 2022 başlarında 30 milyar dolar seviyelerine geri döndü. Bölgesel olarak, girişlerin çoğu, önceki hafta toplam 356 milyon dolar tutarında girişler gören 16 milyon dolar tutarındaki İsviçre’den geldi.

Bu esnada, İsviçre, yıl başından bugüne kadar olan girişler 577 milyon dolar ile kripto para yatırımcıları için tercih edilen bölge haline geldi. Geçen hafta hem ABD’de hem de Almanya’da sırasıyla 9 milyon dolar ve 5 milyon dolar tutarında küçük girişler görüldü.

Kurumsal yatırımcılar bu 3 altcoin projesinden satın alıyor

Ethereum, haftalık zaman diliminde toplam 8 milyon dolar tutarında giriş gördü. Böylece, geçen aydan bu yana toplam 120 milyon dolara ulaştı. Ayrıca, Merge tamamlanmaya devam ettikçe yatırımcı güveninin yavaş yavaş toparlandığını gösteriyor.

Solana, 1.8 milyon dolarlık girişle, kurumsal ilgiyi toplayan altcoin projelerinden biri oldu. Cardano, bu zaman diliminde Solana ve Ethereum’a göre düşük fon girişleri kaydetti. Binance, Litecoin, Tron ve XRP, bu esnada nört bölgede kaldı.

Kripto para piyasası, 18 ile 24 Temmuz’a uzanan haftada %15’in üzerinde toparlanma fırsatı buldu. Bu ivme, Bitcoin’in 24.000 dolara Ethereum’un 1.600 dolara ulaşmasına yardımcı oldu. Coinmuhendisi.com‘dan takip ettiğiniz üzere, şu anda çoğu kripto para birimi bu seviyeleri korumaya çalışıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir