Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.432
% 0.57
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.432
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Küresel piyasalar Zelenskiy’in açıklamalarıyla dalgalandı

Zelenskiy’nin “ironik” açıklamaları ile sarsılan piyasalar bugün de Ukrayna gelişmeleri ile yön bulmaya çalışıyor. Pazartesi günü bir ara yüzde 1,2’ye kadar düşüş yaşayan S&P 500 endeksi günü yüzde 0,4 düşüşle tamamlayarak üç işlem gününü üst üste ekside kapamıştı.

Vadeli piyasada S&P 500 bu sabah yüzde 0,1 yükseliyor. A

sya Pasifik hisseleri ise Çin hariç satıcılı seyrediyor.

Çin hisseleri Çin Merkez Bankası’nın likidite enjeksiyonundan destek buluyor. CSI 300 yüzde 0,9 artıda.

Risk iştahındaki düşüş ile ABD 10 yıllık tahvil getirisi altı baz puan yükseliş yaşayarak yüzde 2’ye ulaştı. Yine de “hisse iyimser” bazı stratejistlere göre Fed’in sıkılaşma senaryosu ABD tahvillerine aşırı fiyatlanıyor. Marko Kolanovic’in aralarında olduğu JPMorgan Chase & Co. stratejistleri küresel piyasaların aşırı fiyatlama yaptığını belirterek Fed’den sıkılaşma beklentilerinin bu yıl gerçekleşmesinin düşük ihtimal olduğunu öne sürdü. Stratejistler bu durumun ekonomik döngüye bağlı hisseleri destekleyeceği görüşünde. Kur tarafında ise fazla hareketlilik görülmüyor. Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0,1 geriledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’in açıklamaları kafa karıştırdı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin Rusya saldırısına ilişkin tarih ima eden açıklamaları kafaları karıştırırken piyasalarda da dalgalanmaya yol açtı. Zelenskiy konuşmasında Rusya’nın saldırı tarihi olarak telaffuz edilen 16 Şubat’ı “Ulusal Birlik Günü” ilan etti.

Zelenskiy’nin bu ilanı başlangıçta saldırı tarihinin teyit edilmesi olarak algılandı. Ancak Zelenskiy’nin danışmanı Mykhailo Podolyak yayımladığı yazılı açıklamada Zelenskiy’nin açıklamalarının ironi olarak algılanması gerektiğini belirtti. Podolyak potansiyel bir saldırı için “kesin bir tarih” konusunda şüpheli olmaya devam ettiklerini belirtti.

Zelenskiy’nin açıklamaları öncesi Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un Batı ülkeleri ile diplomasi için hala alan olduğunu belirten açıklamaları uluslararası piyasalarda bir miktar rahatlama getirmişti. ABD’nin ise Ukrayna’daki hareketliliği sürüyor. Ülke, Ukrayna büyükelçiliğini Kiev’den Lviv şehrine taşıdı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise Ukrayna’nın NATO üyeliğinin söz konusu olmadığını dile getirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir