Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.596
% 0.32
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.596
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

KuCoin CEO’su ile Özel Röportaj: BTC, SHIB Öngörüsü, Altcoin Sepeti ve Daha Fazlası…

Dünyanın en büyük Bitcoin (BTC) ve altcoin borsalarından biri olan KuCoin’in CEO’su Johnny Lyu ile borsanın geleceği, portföyü, BTC öngörüsü, 2021’deki KuCoin büyümesi, 2022 hedefleri ve Türkiye pazarı hakkında konuştuk. İşte röportaj…

KuCoin CEO’su Johnny Lyu ile röportaj: KuCoin nedir ve neler sağlar?

Kriptokoin: KuCoin borsasını kısaca bize anlatır mısınız? Neden böyle bir borsaya ihtiyacımız var? Onu diğer borsalardan farklı kılan nedir?

KuCoin CEO’su Johnny Lyu: Eylül 2017’de başlatılan KuCoin, Seyşeller’deki merkezi ile küresel bir kripto para borsasıdır. Kapsayıcılık ve topluluk erişimine odaklanan kullanıcı odaklı bir platform olarak 700’den fazla dijital varlık sunar ve şu anda 207 ülkede ve bölgedeki 18 milyon kullanıcısına spot ticaret, marj ticareti, P2P fiat ticareti, vadeli işlem ticareti, hisse senedi ve borç verme hizmeti sağlar.

2022’de KuCoin, ön B Serisi bir turuyla 150 milyon doların üzerinde yatırım topladı ve toplam yatırımları A Turu ile birlikte 170 milyon dolara çıktı. Toplam değeri 10 milyar dolara çıktı. KuCoin şu anda CoinMarketCap’e göre en iyi 5 kripto borsasından biri. Ayrıca Forbes, KuCoin’i 2021’deki En İyi Kripto Borsalarından biri olarak seçti. 2022’de The Ascent, KuCoin’i meraklıları için En İyi Kripto Uygulaması seçti. KuCoin’in benzersiz yönleri ise:

● KuCoin, kolay bir arayüz, KYC politikası, ticket’lar ve çevrim içi sohbet yoluyla 7 gün 24 saat müşteri desteği ile yüksek güvenlik ve en düşük işlem ücretleri sunar.

● KuCoin, tüm yatırımcı sınıfları için oluşturulmuştur ve yeni başlayanlara ticaret botu, kripto kredisi hizmetleri; ileri düzey traderlara ise marj ve vadeli işlem ticareti sunar.

● KuCoin, kripto alanında ilk ve en büyük sosyal ticaret platformuna dönüşüyor. Kripto para biriminin toplu olarak benimsenmesini daha da artırmak için borsa, KuCoin Uygulamasında kopya ticareti (copy trading), haber akışı, uygulama içi topluluk gibi sosyal ticaret özelliklerini başlattı.

“Halkın Borsası” olarak bilinen KuCoin, dünyanın her yerindeki tüm yatırımcı sınıfları için kurulmuştur ve herkesin kripto dünyasına dahil olma şansına sahip olması için bu alana girme eşiğini düşürerek, büyük bir tutkuyla oluşturulmuştur.

KuCoin Türkiye piyasasına açılıyor: Hedefleri neler?

Kriptokoin: KuCoin kısa süre önce Türk kripto piyasasına girdiğini duyurdu. Bunun özel bir nedeni var mı? Neden Türkiye?

KuCoin CEO’su Johnny Lyu: Türkiye, yüksek kamuoyu farkındalığı ve kripto para birimi sektörünün kabulüne dayalı olarak bu sektörde her zaman önemli bir pazar olmuştur. Birçok küresel kripto para borsasının Türkiye pazarına girmeye hazırlandığını veya girmekte olduğunu görüyoruz. Rekabetçi bir küresel borsa olarak KuCoin de piyasaya girmeye kesinlikle geç kalmayacak.

KuCoin ekosistemini genişletmeye devam ederken, mevcut işlerimizi sürekli olarak iyileştiriyor ve spot, marj, vadeli işlemler, ticaret botu, borç verme, stake, IGO, NFT pazaryeri gibi yeni işler geliştiriyoruz. Farklı pazarlardan daha fazla hizmetle dünya çapında çokça hizmet sunma konusunda hevesliyiz ve gücümüz var.

Kriptokoin: KuCoin Türkiye hamlesiyle neyi hedefliyor? Türk yatırımcılara özel hizmetler sunulacak mı? Bu gelişmenin borsanın global hedeflerine etkisi nedir?

KuCoin CEO’su Johnny Lyu: KuCoin, büyüme yolunda ve küresel kullanıcılar için bu sektöre girme eşiğini düşürmeyi hedefliyor. Çünkü mevcut işlerimizi sürekli iyileştiriyoruz ve yeni işler geliştiriyoruz. Farklı pazarlarda daha fazla hizmetle dünya çapında daha fazla hizmet sunma hevesine ve gücüne sahibiz.

Türkiye’deki kullanıcılar için, fiattan kriptoya çok yönlü ürün deneyimimizi ve hizmetimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Bunlar arasında para yatırma ve çekme, çeşitli ticaret seçenekleri, yerel dil, topluluk hizmeti, sosyal medya bağlantısı gibi hizmetler yer alacak.

KuCoin hangi hizmetleri sunuyor?

Kriptokoin: Kripto para piyasasında fazlasıyla dikkat çeken KuCoin borsası, hangi hizmetleri sunuyor? Altcoin listeleme kriterleri nelerdir?

KuCoin CEO’su Johnny Lyu: “Halkın borsası” olarak bilinen, KuCoin 700’den fazla dijital varlık sunuyor ve şu anda 207 ülke ve bölgede 18 milyon kullanıcısına spot alım satım, marj alım satımı, P2P fiat alım satımı, vadeli alım satım, staking ve borç verme sağlıyor. Bunların yanı sıra, kullanıcılara farklı gereksinimleri karşılamaları için kolaylık sağlayan birçok özellik sunuyor. Ticaret botu, kullanıcıların zamandan ve enerjiden tasarruf etmesini sağlayan AI ticaret stratejisi seçeneği gibi. Örneğin KuCoin Futures Brawl, eğlenceli bir ticaret açısından ilk vadeli işlemler ticaret ürünü…

700’den fazla varlığı listeleyen küresel borsalardan biri olarak KuCoin, her zaman gizli mücevherlerin (gem’lerin) evidir. Örneğin normal listeleme, KuCoin Spotlight veya KuCoin BurningDrop yoluyla pek çok yeni projeyi listeledik ve birçok projenin geliştirme döneminden sonra çok kaliteli ve potansiyele sahip olduğu ortaya çıktı. Bu projelerin muazzam potansiyelini ve kalitesini garanti etmemizin dayanağı; profesyonel, çok yönlü ve katı süreçlerimiz olmasıdır.

Kriptokoin: KuCoin, piyasadaki diğer kripto borsalarından farklı olarak ne yapıyor? Bu yıl için planlarınızı anlatır mısınız?

KuCoin CEO’su Johnny Lyu: 2022 için planlarımız ve hedeflerimiz, küresel kullanıcılara daha fazla kolaylık sağlamak için KuCoin’i zenginleştirmeye devam edecek. Halihazırda 20’den fazla küresel KuCoin topluluğu kurmayı başardık. Ürün deneyimi ve güncellemeleri daha fazla ilerleme kaydetmeye devam ediyor. Web 3.0, Metaverse, NFT ve merkeziyetsizlik alanını daha derinlemesine keşfedeceğiz. 2022’de KuCoin’in gerçekleştirmek istediği bazı hedefler şunlar:

  • Günlük hacmin 15 milyar doları geçmesi
  • KCS adreslerinin 400.000’i geçmesi ve KCS’in piyasa değeri açısından ilk 30’a girmesi
  • KuCoin’in dünya çapında 25 milyon kullanıcıya ulaşması

BTC ve altcoin borsası KuCoin, 2021’de önemli gelişmelere konu oldu

Kriptokoin: Bize KuCoin hakkında en çok gurur duyduğunuz şeyi söyleyebilir misiniz? 2021’de KuCoin için en heyecan verici gelişme neydi?

KuCoin CEO’su Johnny Lyu: Halkın Borsası olarak KuCoin, küresel kullanıcılara daha iyi bir ticaret deneyimi sunma ve bu sektöre girme eşiğini düşürme tutkusunu her zaman sürdürme yolunda olmuştur. 2021’de çok sayıda önemli gelişme oldu. Birkaçını saymamız gerekirse:

  • İşlem hacmi: Veriler yalan söylemez. KuCoin’in toplam işlem hacmi (spot ve vadeli işlemlerde) 1 trilyon doları aştı ve günlük ortalama işlem hacmi yıllık bazda 11 kat artarak 3 milyar dolara ulaştı. 4 Aralık 2021’de KuCoin’in 24 saatlik işlem hacminin 13 milyar dolarlık yeni bir rekor kırdığını belirtmekte fayda var.
  • Kullanıcı: 2021’deki en heyecan verici kilometre taşlarımızdan biri, Kasım 2021’in sonunda kayıtlı kullanıcı sayısında 10 milyonu geçmemiz oldu. Kurumsal ve bireysel yatırımcıların kripto piyasasına karışmasıyla KuCoin kullanıcılarının sayısı yıllık bazda yüzde 1.100 arttı. Özellikle Asya ve Avrupa’da sırasıyla yüzde 21.5 ve yüzde 16.8 artış yaşandı. KuCoin, küreselleşme stratejisini tanıtmaya ve daha fazla küresel kullanıcıya basit, kullanımı kolay ve güvenli kripto hizmetleri sunmaya devam edecek.
  • KCS: KuCoin’in yerel tokeni olarak KCS’nin değeri, KuCoin ile güçlü bir şekilde ilişkilidir. KuCoin ekosisteminin hızla gelişmesiyle hareket eden KCS, 1 Aralık 2021’de 28.77 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ayrıca KCS, 31 kattan fazla artarak en iyi performans gösteren borsa tokenlarından biri haline geldi.

Kriptokoin: Gelecek üç ila beş yıl içinde KuCoin’i nerede görüyorsunuz?

KuCoin CEO’su Johnny Lyu: Yaklaşık 5 yıldır faaliyet gösteren ve birçok sektörün iniş çıkışlarına tanıklık eden bir borsa olarak hedefimiz, sınırların ötesine geçmek. Kullanıcılara daha fazla kolaylık sağlamak ve dünyada daha yüksek bir etkiye sahip olmak. Herkesin kripto varlıklar dünyasına girmesini kolaylaştırmak. Merkezilik ve merkeziyetsizlik adına, önümüzdeki birkaç yıl içinde kesinlikle daha fazla katkı sağlayacağız.

KuCoin CEO’su cevapladı: 2022’nin sonunda Bitcoin (BTC) ne olacak?

Kriptokoin: Özel bir sorumuz var. 2022’nin sonunda Bitcoin (BTC) fiyatı hangi seviyelerde olacak?

KuCoin CEO’su Johnny Lyu: Bu çok zor bir soru ve Bitcoin (BTC), kripto para biriminin en tanınmış ve önemli parçası. Ayrıca sınırsız potansiyeli var. Çeşitli faktörlerin etkisiyle 2022’de farklı fırsatlar ve zorluklarla karşılaşması kaçınılmazdır. Ancak şüphesiz, dünyanın BTC konusundaki farkındalığı arttıkça, küresel finans ekosistemine kesinlikle daha fazla katkı sağlayacaktır.

Kriptokoin: Shiba Inu, FLOKI gibi Dogecoin benzeri tokenler ve onların hype’ları hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu piyasa eğilimi size ne anlatıyor?

KuCoin CEO’su Johnny Lyu: Aslında bunun en büyük nedenlerinden biri Shiba Inu, Dogecoin ve Floki’nin zaman zaman büyük kazançlar getirmesi. Türkiye’deki yatırımcılar, bu hızlı yükselişlerden pay alabilmek için bu tür paralara ilgi gösterebiliyorlar.

Aslında yatırımcıların bu kadar iştahlı olmaları bir yandan oldukça iyi bir durumken, diğer yandan da bazen hiçbir araştırma ve analiz yapmadan yaptıkları bu yatırımlar riskli olabiliyor. Bildiğimiz tek bir şey var ki Türkiye kripto para adaptasyonunun arttığı ve artmaya devam edeceği en önemli ülkelerden biri.

Kriptokoin: Kripto para portföyünüz var mı? Varsa, içinde hangi coinler var? Bizimle paylaşır mısınız?

KuCoin CEO’su Johnny Lyu: Genellikle, bir traderdan daha çok bir “holder (uzun vadeli yatırımcı)” olduğum için herhangi bir yatırım tavsiyesi vermeyi sevmiyorum, ancak genel olarak, kriptoya yatırım yapmak için asla geç olmadığını düşünüyorum. Şu anda, küresel nüfusun sadece yüzde 2’si kripto ile ilgileniyor ve kitlesel benimseme hala devam ediyor. Erken benimseyenler, bu yolculukta daha fazla fayda elde edecek.

Kriptokoin: Türk yatırımcıların ilgiyle takip ettiği KuCoin borsası için bundan sonraki adımlar nelerdir?

KuCoin CEO’su Johnny Lyu: Kısa bir süre içinde, KuCoin’in IGO platformunu başlattığını ve bu yıl NFT Marketplace’imizi başlatacağını görebilirsiniz. Böylece NFT, Metaverse, Web 3.0 alanını daha fazla keşfedeceğiz. KuCoin Labs ve KuCoin Ventures ekibimiz de, kullanıcılarımız için daha harika şeyler getirmeyi amaçlayan potansiyel proje ve alanları araştırıyor. KuCoin’in sektördeki trendleri sıkıca kavradığı ve kullanıcılarımıza her açıdan daha fazla kolaylık sağlayacağı açıktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir