Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.281
% 0.42
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.281
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Kriptografi Efsanesinden Kripto Para Yorumu: Yatırım Yapmayın!

Birçok ülke ile alakalı gizli bilgileri paylaşmasıyla tanınan ve Basın Özgürlüğü Vakfı başkanı Edward Snowden, kripto para birimlerinin kullanımlarında daha fazla değer gördüğünü söyleyerek, insanları yatırım olarak kriptoya yatırmaya teşvik etmediğini söylüyor. İşte detaylar…

Snowden, kripto para birimlerinin kullanım durumlarını savunuyor

CoinDesk’in Austin, Teksas’taki Consensus 2022 konferansında sanal olarak katılım sağlayan Snowden, Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) 2013’te vatandaşlarını gözetlemesi hakkında gizli bilgileri sızdırdı. Bunun için Bitcoin kullandığını söyleyerek. “2013’teki Bitcoin budur. Sunucular için takma adla ödeme yapardım,” ifadelerini kullandı. Snowden, aşağıdakileri söyledi:

Genellikle insanları bir teknoloji olarak kripto para birimlerine para yatırmaya teşvik etmiyorum. Bu, beni topluluktaki birçok insandan uzaklaştıran şey.

Snowden, endüstriyi savunuyor

Snowden ayrıca, bu ayın başında endüstrinin lobicilik çabalarına karşı koymak için kripto para birimini ve Blockchain teknolojisini eleştiren bir grup teknoloji uzmanının son eleştirileri karşısında kripto endüstrisini savundu. Snowden, kriptolara karşı düzenleme oluşturan tarafların kripto endüstrisini kasıtlı olarak yanlış anladıklarına inandığını ve geçmişte defalarca yapılan aynı eski argümanların bir kısmını ısıtıp ısıtıp yeniden önümüze sunduğunu söyledi.

Snowden, “Mektup statüko için bir argümandır. Bütün endişelerini ele almanın pek çok yolu var. Bu ikincisini imzalayan tüm insanlar bu sektörü anlayabilir. Kesinlikle anlamalılar,” ifadelerini kullandı. Snowden, mektubun önde gelen imzacılarından biri olan Harvard öğretim görevlisi Bruce Schneier’e kriptografi konusundaki çalışmaları için hayranlığını dile getirdi. Ancak, diğerlerini “üretken halk trolleri” olarak nitelendirdi.

Snowden, gizlilik hakkında yorumlarını paylaştı

İnternet gizliliğinin mevcut durumunu ele alan Snowden, iletişimlerimizin içeriğini şifreleme konusunda büyük ilerleme kaydedildiğine inanıyor. Ancak, iletişimin gerçekleştiğini gösteren etkinlik kayıtları olan meta verilerle ilgili endişelerin devam ettiğini düşünüyor. Snowden, “Bunu otoyolda giden bir araba gibi düşünün” dedi. “Yolcuların kim olduğunu göremiyorsunuz ama yine de arabanın nereden yola çıktığını, nereye vardığını, yolun ne kadar sürdüğünü – bu tür şeyleri görebilirsiniz” dedi ve aşağıdaki ifadeleri ekledi:

Kimsenin bu seviyeyi gözlemleyemeyeceğinden emin olmalıyız. Buna benzer daha fazla işlem yapmamız gerekiyor.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Snowden, ABD tarafından casuslukla suçlandı ve 2013’teki sızıntısının ardından Rusya’da sığınma hakkı verildi. Kendisine 2020’de orada kalıcı oturma hakkı verildi. Ukrayna’daki savaşla ilgili düşünceleri sorulan Snowden, bunun olmamasını dilediğini ve mümkün olan en kısa sürede bitmesini umduğunu söyledi. “Ukrayna krizi hakkında derinlemesine konuşmadım çünkü yorumlarımın uygun şekilde ele alınmayacağını biliyorum. Bağlamdan bağımsız olarak alınıp yanlış anlaşılacak,” ifadelerini kullandı. Savaş hakkında yazdığını ve çalışmalarını eninde sonunda yayınlayacağını da sözlerine ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir