Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.827
% 1.01
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.827
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Kripto Yatırımcılarından Gemini’ye Dava

Gemini

Kripto para borsası Gemini kurucuları Tyler ve Cameron Winklevoss’un, faiz kazandıran Gemini Earn programı nedeniyle yatırımcılardan gelen yeni bir davayla karşı karşıya olduğu bildirildi.

Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapora göre, hoşnutsuz yatırımcılar Gemini kurucularına karşı bir dava açarak firmayı dolandırıcılık ve menkul kıymetler yasalarını ihlal etmekle suçladı.

27 Aralık’ta Manhattan federal mahkemesinde açılan davada, Winklevoss kardeşlerin sorunlu ticaret firması olan Genesis Global Capital’e bağlı oldukları gerekçesiyle yatırımcıların geri ödemelerini durdurduktan sonra “daha fazla yatırımcı geri ödemesini kabul etmeyi” reddettikleri belirtiliyor.

Davacılar, ürünlerin tescil edilmediğini ve bunun da Gemini Earn kullanmanın risklerini daha iyi değerlendirmek için açıklama almalarını engellediğini iddia etti. Geçen yıl başlatılan Gemini Earn platformu, kripto varlıklarından %8’e varan faiz elde etmek üzere tasarlanmıştı.

Gemini, Kasım ayı ortasında ya da FTX’in likidite sorunlarını belirten ilk raporlardan kısa bir süre sonra Gemini Earn’de büyük sorunlarla karşılaşmaya başlamıştı.

Kasım ayında para çekme işlemlerinin durdurulmasından bu yana, Gemini Earn, platformun Genesis’te sıkışmış milyonlarca doları olduğu için kullanıcılar tarafından kullanılamıyor. Bazı raporlara göre, Kripto borç veren Genesis ve ana şirketi Digital Currency Group’un (DCG) Gemini müşterilerine 900 milyon dolara kadar borçlu olduğu iddia ediliyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir