Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.140
% 1.14
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.140
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Kripto varlıklara dayalı fonlar geçen hafta nasıl hareket etti?

Kripto varlıklara dayalı yatırım ürünlerinde geçen hafta da düşük hacimli işlemler gerçekleşti. Bu durum yatırımcıların, Merge sonra temkinli hareket ettiği şeklinde yorumlandı.

CoinShares raporuna göre kripto varlık yatırım ürünleri, geçen hafta 7 milyon dolarlık net fon girişi gördü. Listede fon sağlayıcı şirketlerin ve varlıkların haftalık durumuna bakıldığında yatırımcıların kararsız hareket ettiği göze çarpıyor. Fed’in mevcut para politikasına devam ederek şahin görüşlerine devam etmesi, kripto varlıklara dayalı yatırım ürünlerini de etkilediği görülüyor.

Listeye varlık bazında bakıldığında en dikkat çekeni ise bu hafta Ethereum bazlı yatırım ürünlerinde sert çıkışlar görülmesi. Merge sonrası Ethereum’da satışlar hızlanırken yatırım ürünlerinde de haftalık bazda 15,4 milyon dolarlık bir çıkış söz konusu. Böylece Ethereum ürünlerinde çıkışlar üst üste 4. haftasına ulaştı ve aylık bazda 77 milyon dolarlık çıkış gerçekleşti. Ethereum ürünleri ayrıca yılbaşından bu yana 375 milyon dolarlık fon çıkışıyla diğer kripto yatırım ürünlerinden negatif ayrışmaya devam ediyor.

Buna karşılık Bitcoin ürünleri, 17,4 milyon dolarlık bir giriş görürken Ethereum harici diğer yatırım ürünlerinde düşük miktarlı girişler söz konusu. Bitcoin yatırım ürünleri, 5 haftalık fon çıkışının ardından geçen hafta ilk defa giriş gördü. Bitcoin’in satışına odaklı Short Bitcoin ürünü de geçen hafta 2,6 milyon dolar gibi kısmi bir talep gördü.

Ülke borsalarındaki son duruma göre ise geçen hafta en yüksek çıkışın 15,8 milyon dolar ile İsveç piyasasından geldiği görülüyor. Kanada sağlayıcıları da 4,2 milyon dolarlık çıkışlara sahne olurken ABD ve Almanya’da sunulan kripto paralara dayalı yatırım ürünleri, sırasıyla 13,7 ve 11,4 milyon dolarlık fon girişlerine sahipti.

Çoklu varlıklara dayalı yatırım ürünü ise bu hafta 1 milyon dolar gibi düşük miktarlı bir artışa sahip olsa da yılbaşından bu yana 224 milyon dolarlık fon girişiyle Bitcoin’den sonra en çok talep gören fon olarak kalmaya devam ediyor.

Kurumsal şirketlerin kripto paralara karşı pozisyon aldıkları bu yatırım ürünleri, şirketlerin piyasaya bakış açısını anlamak adına önemli bir veri olarak kabul ediliyor. Son durum ise kurumsal yatırımcıların, kripto paralara karşı temkinli hareket ettiğini yansıtıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir