Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.570
% 1.81
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.570
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Kripto Uzmanı: Bu 3 Altcoin’i Sattım! Çünkü…

Kripto para uzmanı Tom Wilson, Medium’da paylaştığı bir yazıda 3 altcoin projesini yakın zamanda portföyünden çıkardığını açıkladı. Satış yapmasının arkasındaki nedenleri de paylaştı. İşte detaylar…

Uzman isim, altcoin satışı gerçekleştirdi

Tom Wilson, yazısına portföyünde hangi kripto paraların olduğunu açıklayarak başladı. Uzmanın portföyünde yüzde 40 Bitcoin, yüzde 36 Ethereum ve yüzde 24 diğer altcoin’lerden vardı. Wilson, “Görünen o ki, aylar geçtikçe bakış açım birkaç şeye değişti, portföyümdeki Bitcoin oranı keskin bir şekilde arttı. İnancımın olmadığı noktaya düştüğü bazı altcoin’ler var. Onları artık portföyümde tutmak istemiyorum.” ifadelerini kullandı.

Wilson’ın sattığı ilk altcoin: Solana (SOL)

Wilson, sattığı ilk altcoin’in Solana olduğunu aktardı. Başlangıçta Solana’ya ilgi duymasının arkasındaki sebebin, sunduğu işlem hızı ve Ethereum’dan daha fazla ölçeklenebilmesiydi. O dönem Solana’nın piyasanın ihtiyacını oldukça iyi karşıladığını düşündü. Wilson, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Tokenlerin yarısı kurucular ve kurumsal yatırımcılar için ayrıldığından kötü token ekonomisini bir kenara bırakmayı kabul etmiştim. Kendime, teknolojinin umut verici göründüğü için bunun önemli olmadığını söyledim. Ancak son birkaç ayda birkaç şeyin farkına vardım.

Uzmanın farkına vardığı ilk şey, Solana’nın operasyon sürecinin “teknik açıdan feci olması”. Uzman, Blockchain’deki bug’lar ve saldırılardan bahsediyor. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Solana, ağa aşırı yüklenen botlar veya kötü niyetli aktörler nedeniyle yılın başından bu yana en az 6-7 kere durduruldu. Ancak buna ek olarak, doğrulayıcılar her seferinde Blockchain’i eşzamanlı olarak yeniden başlatmayı kabul etmek zorunda kaldılar. Uzman, daha sonra Solana’nın vaat ettiği işlem çokluğunun yalnızca merkezi bir şekilde gerçekleştirileceğini anladı. Aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Yeterli düzeyde merkeziyetsizlik elde etmenin bir yolu bulunsa bile, Solana saniyede 50.000 işlemle sınırlı kalacak. İlk başta kulağa çok gibi geliyor, ancak bir gün yüz milyonlarca, hatta milyarlarca insan tarafından kullanılacak bir platformu çalıştırmak yeterli mi? Ben öyle düşünmüyorum.

Wilson, Velas ve Algorand yatırımlarından da çıktı

Solana’nın ardından Wilson, Velas’ı sattığını açıkladı. Uzmana göre Velas çeşitli iyileştirmeler getirdi. Ethereum’un sanal makinesi ile uyumluluk ve yapay sezgi açısından öne çıktı. Ancak bu kripto para birimi, Solana’ya dayanıyor. Yani, Solana’ya katkıda sağlama amacı güdüyor. Dolayısıyla uzman, Velas’ı satmasının arkasındaki sebebin Solana’nınkiyle aynı olduğunu aktarıyor. Son olarak Wilson, Algorand’ı farklı sebeplerden dolayı sattığını açıkladı.  Uzman, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Teknolojiyi büyüleyici bulmuştum ve hakkında daha fazla şey öğrenmek için zaman ayırana kadar kripto portföyüme ekledim. Daha fazla araştırma yaparken iki şeyi fark ettim. Birincisi, Algorand projesini yürüten Algorand Vakfı, Dünya Ekonomik Forumu’nun ortaklarından biridir. İkincisi, Algorand projesinin arkasındaki hedeflerden biri, Algorand Blockchain’ini temel katman olarak kullanacak bir merkez bankasının gelecekteki dijital para biriminin oluşturulmasına katkıda bulunmaya çalışmaktır. Aslında, bence merkez bankası para birimleri, kripto para biriminin neredeyse tam tersidir. Açıkçası, Algorand’a yatırım yapmak benim ilkelerime aykırı bir şeye yatırım yapmak gibi oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir