Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.932
% 1.25
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.932
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Kripto Tasarısı, Avustralya Senatosu Tarafından Reddedildi!

avustralya komitesi kripto yasa tasarısı

Avustralya Senato Komitesi, önerilen reformların uygulanmasıyla ilgili kaygıları dile getirerek tasarının kabul edilmediğini duyurdu.


▪️ Avustralya Senatosu Ekonomi Mevzuatı Komitesi, muhalefet senatörü Andrew Bragg tarafından sunulan ve tartışmalara yol açan “Dijital Varlıklar (Piyasa Düzenleme) Yasa Tasarısı 2023” önerisini reddetti.

▪️ Komite, bu öneri yerine Avustralya hükümetine “dijital varlık düzenlemelerini geliştirmek için sektörle danışmaya devam etme” önerisinde bulundu.

▪️ Yeni Güney Galler’i temsil eden Senatör Andrew Bragg, komitenin kararını eleştirirken, iktidardaki İşçi Partisi ise hükümeti “kripto para düzenlemesini yavaşlatmakla” suçladı.

▪️ Komite, önerilen yasa tasarısıyla ilgili belirli endişelerini dile getirdi ve tasarının, net bir düzenleyici çerçeve için gerekli olan ayrıntı ve kesinlik düzeyinden yoksun olduğunu belirtti.

▪️ Ayrıca Komite, Bragg’in tasarısının “uluslararası düzenlemelerle uyumlu olmadığına” dikkat çekti ve bu tür bir uyumsuzluğun, “düzenleyici arbitraj ve sektör için olumsuz sonuçlara neden olabilecek gerçek bir endişe” olduğunu vurguladı.

▪️ Tasarının öncelikli hedefi, kripto para birimi borsaları için bir lisanslama sistemi oluşturmaktı. Bu tasarıda, minimum sermaye gereksinimleri, yönetişim prosedürleri ve müşteri fonlarının ayrılması gibi çeşitli gereklilikler bulunuyordu.

▪️ Ayrıca, Başbakan Anthony Albanese’nin ofisi, kripto varlık hizmet sağlayıcıları için lisanslama ve saklama çerçevesini ayrıntılandıran bir danışma belgesini sunma taahhüdünü henüz yerine getirmedi.

▪️ Bu belgenin, daha önce Hazine tarafından yayınlanan bir token haritalama danışmasına dayanması bekleniyordu fakat bu beklenen belge hala kamuya açıklanmış değil.

Anlık Haberlere En Hızlı Şekilde Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version