Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.386
% 4.36
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.386
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Kripto Şirketleri: Coinbase ve Robinhood Hisselerinde Düşüş!

Coinbase ve Robinhood

Coinbase ve Robinhood hisselerinde spot Bitcoin ETF onayına rağmen düşüş görülüyor.

Coinbase ve Robinhood borsaları açıklanan spot Bitcoin ETF sonrasında Bitcoin fiyatını hesaplamaya çalışırken beklenmedik bir şeyle karşılaştılar. Şirket hisseleri perşembe gününe düşüşle başladı.

Coinbase hisseleri %7’e yakın düşerken onu takip eden Robinhood yaklaşık olarak %4’lük bir düşüş yaşadı.

Çarşamba günü, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ABD’de Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürülmesine izin veren kural değişikliklerini onayladı.

İlginizi çekebilir: Bitcoin İçin Spot ETF Zaferi

İstikrarsız bir endüstri olarak adlandırılan kripto paralara daha fazla güvenilirlik kazandırdığı için kripto alanındaki yatırımcılar tarafından uzun süredir bekleniyordu.

Perşembe günü yayınlanan röportajda Coinbase CEO’su Brian Armstrong, CNBC’den Andrew Ross Sorkin’e:

Bu, kripto endüstrisi için muazzam bir adım. Son on yılda kripto kullanan 52 milyon Amerikalı var ve bence onlar hükümetten ve özellikle de SEC’den bu varlık sınıfının kalıcı olduğuna dair bir tür onay bekliyorlar ve sonunda anladım.

Spot Bitcoin ETF’nin ortaya çıkması bir endişe oluşturdu. Yatırımcılara kripto para birimine yatırım yapmanın daha kolay bir yolunu sunduğu için Coinbase üzerinde baskı oluşturacağı öngörülmüştü.

JPMorgan analisti Kenneth Worthington:

Bitcoin ETF’sinin etkisinin Coinbase için hem olumlu hem de riskli unsurlara sahip olduğunu görüyoruz, ancak Coinbase’in hisse senedi fiyatının takdiri göz önüne alındığında, risklerin hissedarlar için daha önemli olduğunu görüyoruz. Olumlu tarafı, Coinbase’i Bitcoin ETF’leri için tercih edilen saklamacı olarak görüyoruz. Coinbase, gözetleme paylaşım anlaşmalarına ek olarak SEC tarafından onaylanan 11 Bitcoin ETF’den 8′inin saklayıcısı olarak işe alındı.

Analist cümlelerine devam ederken Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasının Coinbase için potansiyel olarak bir kaybetmeye gideceğini biliyorduk dedi. Bitcoin ETF’nin özellikle başarılı olması halinde Coinbase’e rakip olacağını düşünüyoruz.

2023 Kazançları

2023 yılı içerisinde Coinbase %391,4 oranında mükemmel bir yükseliş gerçekleştirmiş. Robinhood’a baktığımızda ise %56’lık bir yükseliş sergiledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version